PMP așteaptă o invitație la guvernare

Partidul lui Traian Băsescu a ratat la limită accesul în Parlament după ce în decembrie nu a trecut de pragul electoral de 5%

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Cristian Diaconescu a afirmat, luni, în cadrul „Interviurilor Digi24.ro” că nu ia în calcul desființarea „partidului lui Traian Băsescu”, prin fuziunea cu PNL, mai mult, că așteaptă o invitație la guvernare, chiar dacă  PMP a rămas în afara Parlamentului după ce a ratat la limită pragul electoral.

De altfel, Diaconescu susține că are 5-6 miniștrii în actualul partid, care au fost desemnați de PNL, PDL sau PSD. „Deci oameni omologați. Nu sunt doar niște variante aspiraționale”, a precizat fostul ministru al Justiției în Cabinetul Năstase, respectiv ministru de Externe în Guvernul Ungureanu.

„Ce pot să spun este că din punct de vedere operațional, al conducerii tehnice, profesioniste al Româninei, Partidul Mișcarea Populară are, repet, verificat un grup de oameni extrem de bine pregătiți. Dacă cineva are nevoie, discutăm. Dar, în orice caz, eu n-am să zgârii ușa la nimeni pentru așa ceva.  Dacă o lansează sunt gata să stau la masă. Vreau să discutăm. Am discutat cu aproape toți șefii de partide din România. Și de la PSD, și de la AUR, și de la USR, și de la PNL. Doar cu domnul Orban nu am discutat până acum”, a declarat Cristian Diaconescu la Digi24.ro.

Diaconescu dă asigurări: „Partidul Mișcarea Populară nu dispare”

Cât privește zvonurile cu privire la fuziunea PMP cu PNL, prin asimilare, Diaconescu a dat asigurări că PMP nu va dispărea, însă că va dialoga cu liberalii, acesta fiind de altfel mandatul pe care l-a primit din partea colegilor de partid. „Vreau să spun foarte clar. În mandatul meu, Partidul Mișcarea Populară nu dispare. Și, din acest punct de vedere, în acest moment, nu se pune în discuție niciun fel de asociere într-o formă prin care partidul ar ieși de pe scena politică în relație cu orice alt partid din România”, afirmă politicianul, caee adaugă că argumentul pe care îl are în susținerea acestei „promisiuni” este dat de faptul că PMP are 2.200 de aleși locali și 50 de primari, un „argument de bun simț”, în opinia lui Diaconescu, care este președintele celui de-al treilea partid din punctul de vedere al reprezentării la nivelul comunităților locale.

Totodată, Diaconescu susține că este deschis unui dialog politic cu PNL, că urmează ca analizeze care sunt elementele care îi unesc, dar mai ales zonele pe care se apropie, subliniind că în acest moment nu există vreun proiect propus, ci doar o declarație de intenție, la care a răspuns „în mod normal și civilizat”.

Cristian Diaconescu se teme că interimatul guvernului ar putea să afecteze viitorul PNRR

Articolul precedentAdrian Năstase: „Decizia liderilor partidului presupune o mare responsabilitate”
Articolul următorVotul certificatului verde, amânat cu o săptămână