Foto: PS News

USR i-a acuzat pe deputații liberali că blochează dezbaterea proiectului de lege privind introducerea certificatului verde (vaccinare, test negativ sau trecere prin boală), mai mult, că se alătură celor de la AUR care sunt total împotriva acestui document, pe care îl consideră neconstituțional.

De altfel, liderul deputaților din partea USR Ionuș Moșteanu a cerut de la tribuna plenului Camerei Deputaților ca marți, 16 noiembrie, să se dea raportul în Comisia de Sănătate, care este condusă de fostul ministrul al Sănătății, Nelui Tătaru, penctru ca acest proiect de lege să ajungă la vot. „Până acum aveam doar AUR-ul împotriva acestui proiect, şi vedem că, de când a ieşit public domnul Florin Cîţu şi a spus: haideţi să ne mai gândim, s-a schimbat toată poziţionarea PNL în Parlament. Fac apel la responsabilitate, domnul Tătaru, haideţi să facem mâine comisie şi să dăm raport”, a spus Moşteanu.

De altfel, Tătaru a afirmat că PNL s-a abținut de la vot în privința amendamentului social democraților, care prevedea plata testelor din budetul de stat, în cazul persoanelor care nu se vaccinează.

Replica lui George Simion, copreședintele AUR nu a întârziat să apară, mai ales că acesta a dat asigurări că proiect nu va ajunge în Parlament în săptămâna în curs. „Îl invit pe domnul Moşteanu să îşi mai pună pofta în cui,  pentru că un proiect care vizează milioane de oameni nu o să treacă pe repede înainte prin Parlament. (…) Aveţi măcar respect pentru votanţii USR care nu sunt de acord cu acest certificat, care nu respectă dreptul la muncă”, a spus George Simion.

Reamintim că senatorii au respins acest proiect de lege, în 27 octombrie, însă Camera Deputaților este camera decizională.

OLX a blocat anunțurile  pentru Arbidol și Arbivir

Platforma de vânzare-cumpărare OLX a luat măsuri după ce mulți români au încercat să își procure prin intermediul platformei două medicamente pentru tratamentul Covid, „după ureche”, Arbidol și Arbivir nefiind autorizate în România. Cei care sunt prinși că le comercializează riscă dosare penale sub „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”, așa cum a pățit un un bărbat din Republica Moldova care vindea Arbidol pe internet.

Reprezentanții platformei OLX precizează că decizia a fost luată pentru că „nu sunt recomandate în protocolul de tratament Covid-19”, transmite B1 TV.

De altfel, chiar George Simion afirma astăzi că parlamentarii AUR fac trafic cu aceste medicamente. „Mulţi colegi din Parlament le-au cerut colegilor noştri din Barasabia Arbidol. În Parlament ai acces la Arbidol dacă îi cunoşti pe parlamentarii AUR, dar un om de rând cum face rost de medicamente”, a explicat George Simion.

Cel mai mic număr de cazuri după două luni

Potrivit datelor CNSU, în raportarea făcută luni 15 noiembrie, au fost confirmate 2.136 de noi cazuri de infectare Covid, cel mai mic număr de cazuri din ultimele două luni. Alte 195 de decese au fost raportate astăzi, iar numărul pacienților aflați în stare gravă, internați în secțiile de Terapie Intensivă se menține ridicat, 1.720 de persoane sunt în ATI.

În privința vaccinări, în ultimele 24 de ore, 90.842 de persoane s-au vaccinate, dintre care 21.258 cu prima doză. De la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 13.875.819 doze de vaccin, 7.488.284 persoane sunt vaccinate cu prima doză, 6.897.931 cu „schema completă (1.708.551 cu Johnson&Johnson, doză unică) și 1.198.153 au și doza „booster”.

Nelu Tătaru: „Cu cât întârziem aprobarea certificatului verde, cu atât va scădea campania de vaccinare”

Articolul precedentPMP așteaptă o invitație la guvernare
Articolul următorTurturică și Dincă, noii șefi ai televiziunii și radioului public