PSD are un nou avertisment pentru Cioloș, ba chiar și cu o amenințare de alegeri anticipate

„Intrăm în scenariul anticipatelor dacă Cioloș bate astăzi degeaba la poarta PNL”, a transmis Paul Stănescu, secretarul general al PSD

Paul Stănescu, secretar general al PSD, consideră că negocierea premierului desemnat cu PNL este doar o „inutilă bârfă la o cafeluță și-o apă plată, într-un moment dramatic pentru România”, mai mult, că Cioloș nu va primi voturi de investitură din partea vreunui partid parlamentar, fapt care ar duce România spre direcția alegerilor anticipate.

„Ar fi o bătaie de joc la adresa democrației ca o formațiune de importanța politică a USR-ului să conducă un guvern de coaliție. N-ar mai avea niciun sens alegerile parlamentare, dacă guvernele ar fi conduse de orice partid care intră în Parlament”,  se arată în comunicatul PSD, asumat de Stănescu.

De asemenea, oficialul social democrat a precizat că ceea ce se întâmplă în acest moment este o pierdere de timp, în contextul în care „relația dintre PNL și USR este ruptă și nu mai poate fi sudată, chiar dacă este posibil ca de fațadă să se împace. Vorbele grele adresate de către PNL USR-ului și invers au consecințe”, a spus Stănescu, adăugând că instabilitatea politică va continua.

România și crizele în care se află

Cât privește soluția pe care social democrații o au pentru ieșirea din criză, aceasta este cea susținută în ultimele săptămâni,  cea  a unui pact politic pentru organizarea de alegeri anticipate. „Pentru că este limpede că Cioloș a pornit pe un drum înfundat, cu misiunea clar asumată de pion de sacrificiu. Doar că, pe lângă sacrificarea lui de către Iohannis, cad victime și românii. Ei așteaptă astăzi, în criză, soluții de la guvernul care a promis că face bine România, dar a făcut-o praf. Românii nu mai au timp ca liberalii și useriștii să se măsoare în orgolii. Dacă la cafeluța de astăzi PNL îl refuză pe Cioloș pentru o majoritate, apar premise și mai clare pentru organizarea de alegeri anticipate. Este soluția de avarie pe care o susține și USR-ul”, se mai aratî în comunicatul semnat de Paul Stănescu.

Astăzi, în jurul orei 14.00, va avea loc cea de-a doua întâlnire între premeirul desemnat, Dacian Cioloș și liderii PNL, UDMR și a grupului parlamentar al minorităților naționale.

PSD îl avertizează pe premierul desemnat să nu se prezinte cu Voiculescu în Guvern

Articolul precedentArafat, despre certificatul verde. „Nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”
Articolul următorÎPS Teodosie face „apel la juriști să se mobilizeze”