ÎPS Teodosie face „apel la juriști să se mobilizeze”

Arhiepiscopul Tomisului crede că toate anunţurile făcute de autorităţi, cu privire la relaxarea interdicțiilor pentru cei care sunt vaccinați, au doar rolul de a-i determina și pe ceilalți să se vaccineze.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a afirmat, la Radio Dobrogea, că vaccinul împotriva Covid nu trebuie să fie obligatoriu, „mai ales că nu este asumat de nimeni”, și are și „atâtea urmări negative”, făcând în același timp un apel la juriști să se mobilizeze în combaterea restricțiilor impuse persoanelor nevaccinate. Mai mult, ÎPS Teodosie consideră că „este o frământare foarte intensă” a celor care nu acceptă vaccinul, din diverse considerente, personale sau medicale.

„Eu cred şi trebuie să fac un apel la jurişti să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul şi au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Şi sunt atâtea urmări negative” a transmis ÎPS Teodosie, în emisiunea de la Radio Dobrogea.

În opinia sa, acești oameni, „credincioşii noştri, ar trebui să se adreseze în masă justiţiei. Au fost atâtea sentinţe care au arătat că este fără temei constituţional această interdicţie a nevaccinaţilor. (…) Am citit clar că Uniunea Europeană a anunţat că vaccinul va înceta. De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro vaccin şi a obligativităţii vaccinului?”, se întreabă retoric ÎPS Teodosie.

Discursul Dianei Șoșoacă, pe buzele lui ÎPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului pare să fi preluat din discursurile pe care le are senatoarea Diana Șoșoacă, pe care de altfel a și îndrumat-o să urce pe scena politică. ÎPS Teodosie crede că toate anunţurile făcute de autorităţi, cu privire la relaxarea interdicțiilor pentru cei care sunt vaccinați, au doar rolul de a-i determina și pe ceilalți să se vaccineze.

„Vă spun să nu vă speriaţi. Aveţi tot dreptul să alegeţi. Nu trebuie să fiţi obligaţi. Nu este constituţional, nu este legal. De aceea, nu vă mai speriaţi. Mergeţi şi, dacă vi se interzice, faceţi sesizare şi vă vor apăra. Sunt mulţi avocaţi care vor să vă apere. (…) Este o neorânduială în această forţare care este nefirească, fără temei şi cu rolul de a speria ca să vă vaccinaţi forţat. Nu acceptaţi. Avem personalitate de sine fiecare, sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi chiar de legile europene. Nici legile europene nu ne obligă la vaccin”, a mai declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Potrivit Hot. CNSU, accesul la diverse activități, în localitățile cu incidența de peste 6 cazuri de infectare la mia de locuitori, se face în baza certificatului verde, care prevede nu doar vaccinarea împotriva Covid (cu schema completă), ci și trecerea prin boală, iar în unele cazuri chiar și testul negativ Covid. Mai mult, nu se referă la activități esențiale.

Arafat, despre certificatul verde. „Nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”

Articolul precedentPSD are un nou avertisment pentru Cioloș, ba chiar și cu o amenințare de alegeri anticipate
Articolul următorPNL îl trimite pe Cioloș la PSD și AUR