PNL îl trimite pe Cioloș la PSD și AUR

Biroul Executiv al PNL a decis mandatul cu care Florin Cîțu va merge la întâlnirea cu premierul desemnat

Biroul Executiv (BEX) al PNL a decis să nu îl susțină un Guvern Cioloș, chiar în ziua în care este programată a doua întâlnire cu Dacian Cioloș, premierul desemnat de Klaus Iohannis. „Răspunderea politică, în faţa românilor, pentru demiterea Guvernului, revine în principal USR-ului, şi în subsidiar, alianţei USR, PSD şi AUR”, astfel că „responsabilitatea politică pentru formarea unui nou guvern aparţine celor care au format această majoritate”, afirmă premierul interimar.

Florin Cîţu a afirmat, în cadrul conferinței de presă de după ședința BEX, că premierul desemnat, Dacian Cioloş are datoria morală să încerce cu adevărat să găsească sprijinul la partenerii de coaliţie de la PSD şi AUR.

„Biroul Executiv al PNL a decis că îi solicită lui Dacian Cioloş să facă discuţii cu cele două partide cu care au reuşit să facă majoritate, la moţiunea de cenzură, pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii Guvernului. Dacă premierul desemnat, Dacian Cioloş nu va reuşi, în urma discuţiilor, să coaguleze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toţi liderii partidelor politice responsabile, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru români”, a anunţat Cîţu.

De partea cealaltă, Dacian Cioloș a afirmat, joi seară, la TVR, că USR nu are în intenţie să negocieze cu cele două partide care „au pus umărul” la căderea Cabinetului Cîțu. „Nu prea avem ce să negociem. Am văzut care e orientarea politică a acestor partide, ce au făcut în trecut, nu prea avem multe de împărtăşit. Însă vom merge cu o viziune, cu ceea ce vrem să facem. Sigur că vom merge cu un program de guvernare care priveşte măsuri pe termen mediu, programe de investiţii, dar e clar că ce se aşteaptă de la un guvern este să gestioneze aceste situaţii de criză şi să ofere o perspectivă economiei pe termen mediu pentru următorul an, pentru următorii doi ani”, a declarat Dacian Cioloş, la TVR.

În acest context, în care nimeni nu reușește să negocieze cu nimeni, soluția de ieșire din criza politică și guvernamentală pare să fie cea susținută de PSD, adică cea a alegerilor anticipate.

PSD are un nou avertisment pentru Cioloș, ba chiar și cu o amenințare de alegeri anticipate

Articolul precedentÎPS Teodosie face „apel la juriști să se mobilizeze”
Articolul următorPontonul la care Raluca Turcan a tăiat panglica s-a scufundat parțial