Sursa foto: Facebook

Pe rețelele de socializare circulă o fotografie cu pontonul, pe jumătate scufundat,  la care Raluca Turcan, împreună cu alte șase persoane, au taiat panglica. Pontonul se afla ancorat în dreptul comunei Mahmudia și era folosit ca centru itinerant pentru copiii cu dizabilități.

Realizarea pontonului s-a realizat de Fundația SERA ROMÂNIA și PENNY România. Printre persoanele prezente la inaugurarea pontonului au fost președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, prefectul județului, Nicolae Topoleanu și primarul localității Mahmudia.

Conform comunicatului transmis de Consiliul Județean Tulcea la inaugurarea pontonului, centrul mobil urma să asigure servicii de recuperare pentru 100 de copii din Delta Dunării. De asemenea, pontonul plutitor e echipat cu aparatură medicală de ultima oră și e destinat copiilor cu posibilități reduse de transport. „Centrul itinerant va circula în Deltă și în localitățile riverane Dunării pentru a asigura perioade de terapie frecvente și predictibile pentru copiii cu posibilități reduse de transport”, se arăta în comunicatul transmis la inaugurare, relatează g4media.ro.

Raluca Turcan și tăierea panglicii

Într-un mesaj postat pe Facebook, un internaut susține că pontonul avea probleme încă de la inaugurare. Mai mult, el cere Consiliului Județean Tulcea și „echipeicăștigătoare” să înceapă investigațiile cu privre la centrul plasat pe un ponton.

„Dimineață, primesc o poză cu pontonul la fel de scufundat ca guvernarea lui Cîțu. Până când cineva va investiga cum s-a ajuns aici și care este implicarea Consiliului Județean Tulcea, trebuie întrebată #echipacastigatoare ce-i cu potemkinada asta care ține trei săptămâni. Raluca Turcan, trimiteți măcar o coroană la fața locului”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Reprezentanții Primăriei Mahmudia susțin că acesta nu s-a scufundat, ci doar „puțin bandat”. Mai mult, primarul comunei a luat legătura cu Consiliul Județean pentru trimiterea unei nave specializate să o îndrepte. „Nu are nicio problemă”, a declarat secretarul comunei Mahmudia, relatează sursa citată.

La inaugurarea pontonului ce a avut loc acum trei săptămâni, pe lângă ministru au participat și Daniel Gross, CEO PENNY România, și Bogdan Simion, Director Executiv SERA România.

Centrul se află pe un ponton plutitor și va asigura servicii de recuperare pentru circa 100 de copii din Delta Dunării.Centrul va circula în Deltă și localitățile riverane.

Provocare: Raluca Turcan ar trebui să trăiască din salariul minim, de 1.524 lei

Articolul precedentPNL îl trimite pe Cioloș la PSD și AUR
Articolul următorSocial-democrații cer anchetarea Ioanei Mihăilă, fost ministru USR al Sănătăţii
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.