Ioana Mihăilă (captură video)

Conform unui comunicat de presă, PSD cere să se declanșeze o anchetă cu privire la „neglijența iresponsabilă” a fostului ministru USR, Ioana Mihăilă, prin care România a pierdut fonduri europene de 4,7 milioane de euro. Banii aprobați și puși la dispoziție de Comisia Europeană trebuiau folosiți în vederea achiziționării testelor Covid-19. De asemenea, social-democrații susțin că ultimii doi miniștri USR trebuiau să se pregătească pentru lupta cu pandemia și să înceteze atacurile asupra predecesorilor lor.

„PSD solicită instituțiilor statului să declanșeze o anchetă cu privire la neglijența iresponsabilă a fostului ministru USR, Ioana Mihăilă, din cauza căreia România a ratat achiziția de teste COVID-19 în valoare de 4,7 milioane de euro, bani aprobați și puși la dispoziție de Comisia Europeană. Ministrul USR trebuie să răspundă pentru acest eșec care a vulnerabilizat capacitatea României în combaterea transmiterii COVID-19”, se arată în comunicat.

Conducerea Ministerului Sănătății, vinovată pentru situația critică în care se află spitalele din România în lupta cu COVID-19

De asemenea, PSD susține că miile de infecții cu COVID-19 din valul patru puteau fi evitate dacă Ministerul Sănătății organiza testarea pe scară largă și se achiziționau, din timp, medicamentele necesare tratamentului pentru bolnavii COVID-19.

„România a ajuns la o rată uriașă de mortalitate COVID-19 pentru că pacienții spitalizați nu sunt tratați împotriva bolii, fiindcă medicii nu au medicamentele necesare!”, mai este precizat în comunicat, relatează Adevărul.ro. Social democrații consideră că miniștrii USR au abandonat sistemul medical în fața valului patru al pandemiei, fiind ocupați să acuze predecesorii lor de dezastrul cu care se confruntă, în momentul de față, sistemul medical din România.

„Cei doi miniștri trebuie să aibă minima decență de a-și admite culpa și de a-și cere public scuze pentru catastrofa sanitară în care au adus România!”, se arată în comunicatul de presă al PSD.

Pe lângă social-democrați, premierul demis Florin Cîțu susține că Ioana Mihăilă nu a urgentat semnarea contractului de finanţare, motiv pentru care România a pierdut fonduri europene de 4,7 milioane de euro pentru decontarea de teste RT PCR şi rapide antigen. Banii europeni trebuiau folosiți pentru decontarea a 88.350 teste PCR şi 89.760 teste rapid antigen.

Ioana Mihăilă ia în calcul revenirea la Ministerul Sănătății, dacă se reface coaliția

Articolul precedentPontonul la care Raluca Turcan a tăiat panglica s-a scufundat parțial
Articolul următorPoliticienii au lăsat pacienții fără oxigen în spitale. Unifarm, apel disperat la politicieni: „Solicităm deblocarea de urgență a stocului de materiale”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.