La acest moment, criza sanitară din România este provocată în mod vizibil de politicieni. Unifarm, companie de stat, a transmis, că are 310 ventilatoare, 80 de ventilatoare mobile, 27 de milioane de măști, ochelari și combinezoane de protecție, dezinfectanți și alte materiale sanitare și dispozitive medicale pe care nu le vinde din cauza faptului că „nu există un Guvern cu puteri depline, pentru aprobarea unei Ordonanțe de Urgență, care să permită vânzarea acestor materiale.

„Conducerea interimară a UNIFARM SA, numită la 30 iulie a.c cere de urgență modificări legislative pentru deblocarea operațională a companiei și punerea urgentă în utilizare a stocului UNIFARM, în valoare de 650 de milioane de lei, achiziționat în vederea combaterii pandemiei COVID-19, în care se regăsesc, printre altele, 310 ventilatoare, 80 de ventilatoare mobile, 27 de milioane de măști, ochelari și combinezoane de protecție, dezinfectanți și alte materiale sanitare și dispozitive medicale”, a transmis Unifarm.

Unifarm, comapanie de stat, lăsată de izbeliște. Se cumpără măști de la bogații lumii

În timp ce Unifarm, companie de stat, rămâne cu achiziții nefinalizate, iar pacienții cu forme grave de Covid sunt transferați la spitalele din Ungaria, milioane de măști anti Covid, care, ar trebuit să ajungă la oamenii fără venituri din România zac în depozit. Achiziția a fost făcută la începutul pandemiei(2020) de la controversatul om de afaceri Michael Topolinski. Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut public că această licitație a ajuns să fie anchetată de DNA. Măștile nu au ajuns la români, iar politicienii încă se luptă pentru putere.

Compania Unifarm a promis că va reveni cu un răspuns scris, câtă vreme Ziarul de Investigații are cunoștință și de alte materiale sanitare care stau în depozitele acestei firme de stat. De asemenea, Unifarm este vizată de o anchetă a DIICOT privind cumpărarea mai multor materiale sanitare, retrase din uz, la cererea medicilor.



Articolul precedentSocial-democrații cer anchetarea Ioanei Mihăilă, fost ministru USR al Sănătăţii
Articolul următorPetiție: România are nevoie de suplimentarea cadrelor medicale
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”