Sursa foto: Mediafax

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Kelemen Hunor a precizat că liderul USR nu a fost în stare să „restabiliească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliției”. Mai mult, președintele UDMR i-a amintit premierului desemnat de Iohannis care sunt variantele rămase în joc, în vederea formării unui nou guvern.

„Prin urmare, el mai are trei opțiuni: 1. să renunțe la mandatul oferit de președinte; 2. să formeze un nou guvern PSD-USR-AUR, alianță formată pentru demiterea guvernului; 3. să ceară sprijinul parlamentului pentru un guvern monocrom USR”, a mai scris pe Facebook.

Refacerea coaliției dintre USR-PNL-UDMR, un vis frumos

Liderul UDMR a punctat importanța formării unui guvern cât mai repede posibil deoarece România trebuie să iasă din criza politică. Hunor a explicat că noul guvern trebuie să aibă ca scop rezolvarea problemelor adevărate cu care se confruntă societatea românească.

„Un guvern care să se concentreze pe problemele reale ale societății, găsind soluții urgente pentru gestionarea pandemiei, problema creșterii prețurilor la energie și pregătirea bugetului de stat pentru anul viitor.Pentru noi, politica înseamnă în primul rând căutarea și reprezentarea binelui comun, îmbunătățirea condițiilor de trai și de siguranță al oamenilor”, se arată în mesjaul postat de liderul UDMR.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Partidului Național Liberal Florin Cîțu a explicat că Dacian Cioloș trebuie să găsească sprijin la partenerii de coaliție de la PSD și AUR. Cu toate acestea, în urma anulării întâlnirii cu liderii PNL și UDMR, Cioloș a precizat că nu are de gând să negocieze cu PSD în vederea formării unui nou guvern. Liderul USR a fost întrebat dacă eșecul votului de săptămâna viitoare în Plenul Parlamentului îi va afecta cariera politică, Cioloș a susținut că responsabilitatea nu reprezintă un eșec.

„Un eșec e când stai pe margine. Nu are nici un sens să rămân în politică ca să stau pe margine. Noi așteptăm să avem cu cine discuta ca să putem acționa”, a concluzionat Cioloș.

Întâlnirea dintre premierul Dacian Cioloş, şi liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale care urma să aibă loc vineri a fost anulată, după decizia conducerii liberală de a-i solicita liderului USR să negocieze cu PSD şi AUR pentru formarea unei majorități parlamentare.

Cioloș: „Fac un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate”

Articolul precedentFranţa, somată să plătească pentru prejudiciul ecologic din perioada 2015-2018
Articolul următorAsfaltare în bătaie de joc: o stradă din Huși, reparată datorită reclamațiilor unui localnic
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.