Sursa: Facebook

Dacian Cioloș a reacționat după ce PNL și UDMR nu-și doresc refacerea coaliției. Liderul USR a precizat că singurul obiectiv e formarea unui guvern pentru combaterea pandemiei și rezolvarea crizei energiei. Mai mult, Cioloș face un apel la PNL, „să nu fugă de responsabilitate”.

„Săptămâna viitoare vom propune un nou guvern în Parlament. Duminică după-amiază avem Comitetul Politic al USR. Până atunci, PNL ne poate contacta pentru negocieri.Noi vom merge până la capăt și vom propune în Parlament un guvern”, a spus Dacian Cioloș, relatează G4media.ro.

Cioloș: „Vom pune pe masa Parlamentului o propunere de Guvern”

Întrebat dacă are de gând să negocieze cu PSD, liderul USR a precizat că nu are de gând să ia legătura cu social-democrații. Mai mult, premierul desemnat a mai susținut că se va prezenta cu o propunere de guvern în fața parlamentarilor.

„Parlamentarii vor decide dacă e momentul să dea un guvern cu puteri depline sau decid să prelungească criză. Vom pune pe masa parlamentului o propunere de guvern”, a mai precizat Cioloș. Totodată, liderul USR a mai susținut că partidul pe care îl conduce își dorește refacerea coaliției cu PNL și UDMR și punerea în aplicare a programului de guvernare. El susține că are un program cu soluții pentru prețurile la energie și combaterea pandemiei.

Președintele USR a amintit politicienilor că nu e timpul „să stăm să pansăm tot felul de ego-uri rănite”. Mai mult decât atât, Cioloș cere rezolvarea crizei politice în care se află țara. Întrebat dacă eșecul votului de săptămâna viitoare îi va afecta cariera politică, Cioloș a precizat că un eșec e atunci „când stai pe margine”.

„Când îți asumi o responsabilitate nu e un eșec. Un eșec e când stai pe margine. Nu are nici un sens să rămân în politică ca să stau pe margine. Noi așteptăm să avem cu cine discuta ca să putem acționa”, a concluzionat Cioloș.

Florin Cîțu a anunțat că liberalii nu vor susține în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloș. Fostul premier susține că USR a rupt coaliția de guvernare, votând moțiunea de cenzură depusă de PSD. Totodată, dacă președintele USR nu va reuși să creeze o altă majoritate, PNL va începe negocierile cu toate partidele, excluzând AUR.

PNL îl trimite pe Cioloș la PSD și AUR

Articolul precedentPetiție: România are nevoie de suplimentarea cadrelor medicale
Articolul următorFranţa, somată să plătească pentru prejudiciul ecologic din perioada 2015-2018
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.