După ce în Unitatea de Primire Urgențe a fost semnalat un miros puternic, reprezentanții Spitalului Județean Suceava a decis evacuarea mai multor pacienți. La fața locului au intervenit patru autospeciale cu apă și spumă și o autospescială pentru descarcerare.

De asemenea, două ambulanțe SMURD au fost mobilizate de urgență la Spitalul Județean. Pompierii au evacuat cinci pacienți, iar în urma verificărilor instalațiilor electrice și de oxigen nu au fost identificate probleme. Conform presei locale, mirosul de fum să fi provenit de la ambulanțele aflate într-un număr mare pe rampa UPU. Pentru a preîntâmpina eventualele situații de urgență, pompierii vor monitoriza zona respectivă.

Incendiile, o „normalitate” în spitalele din România

Din 14 noiembrie 2020 și până în 1 octombrie 2021, în țara noastră au avut loc 14 incendii în unitățile spitalicești în urma cărora 42 de români și-au pierdut viața.

Incendiul ce a cuprins Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț a curmat viața a 10 pacienți- șapte bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani. Tragicul eveniment a avut loc pe 14 noiembrie 2020, iar pacienții cu COVID-19 au fost mutați de la etajul 3 la etajul 2 al unității medicale cu doar câteva ore înainte de izbucnirea focului. Totodată, în urma focului alți 6 pacienți dintr-un salon vecin au fost transferați la Spitalul Modular din Lețcani. Din nefericire doar un singur pacient a supraviețuit.

Totodată, la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, un incendiu a cuprins pavilionul nr. 5 al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București. În urma incendiului, patru pacienți au decedat pe loc, dintre care trei au fost carbonizați. În zilele care au urmat, bilanțul morților ajunge la 20. În pavilionul 5 de la Matei Balș erau tratați pacienți COVID-19 care aveau nevoie de oxigen, dar nu erau internați în ATI.

La începutul lunii octombrie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța șapte persoane au murit după ce un incendiu a izbucnit la secția de terapie intensivă. Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a precizat că 113 pacienți erau internați în spital, 10 fiind la secția de terapie intensivă.

Ana Loredana Predescu: „Până în prezent autoritățile nu au comunicat cauzele incendiilor din spitalele din România”

Articolul precedentSe caută un judecător român pentru CEDO
Articolul următorMandatul lui Mircea Geoană la NATO s-a prelungit cu un an
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.