Sursa foto: Banatul Azi

Reprezentanții poliției din Ungaria au declarat „război” imigrației ilegale și au anunțat că sunt în căutarea a 2.200 de bărbaţi pentru a forma patrule de „vănătoare de frontieră”, scrie Digi24. Aceștia își vor desfășura activitatea la granițele Ungariei cu Serbia, România și Ucraina.

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, a declarat că frontiera sudică a Ungariei este „sub asediu din cauza imigrației ilegale.”

Oficialul maghiar a avertizat că din cauza foametei ce va lovi mai multe țări, Europa se va confrunta cu noi valuri de migrație, ceea ce ar duce la o presiune fără precedent, având în vedere situația geopolitică actuală.

Viktor Orban continuă atacurile la adresa Uniunii Europene

Prim-ministrul Ungariei a criticat sancțiunile economice impuse de UE Rusiei, precizând că dacă nu vor fi retrase, Europa riscă să se distrugă din punct de vedere economic.

Liderul de la Budapesta a declarat că economia europeană „s-a împușcat singură în plămâni și acum gâfâie după aer.”

„Inițial, am crezut că ne-am tras doar un glonț în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împușcat singură în plămâni și gâfâie după aer”, a spus Orban.

Premierul Ungariei este de părere că prin sancțiunile impuse, Europa a avut de suferit mai mult decât Rusia, care continuă atacul asupra Ucrainei.

 „Sancțiunile nu ajută Ucraina, însă, ele sunt rele pentru economia europeană și, dacă vor continua așa, vor ucide economia europeană. Ceea ce vedem acum este de nesuportat. Momentul adevărului trebuie să vină la Bruxelles, când liderii recunosc că au făcut un calcul greșit, că politica de sancțiuni s-a bazat pe ipoteze greșite și că trebuie schimbată”, a mai spus Viktor Orban.

Reamintim că vineri, 15 iulie, Comisia Europeană a adoptat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei prin care aurul rusesc intră pe lista importurilor interzise în Uniunea Europeană. Mai mult, unele restricții deja în vigoare au fost modificate pentru a evita îngreunarea exporturilor de alimente.

Citește și articolul: Soluție de moment, găsită de autoritățile din România pentru transportul cerealelor din Ucraina: Navele pot tranzita canalele Chilia și Bâstroe

Articolul precedentAgent de poliție de la Pașapoarte, prins cu mită; cât costa să îți rezolvi pașaportul la Constanța, fără programare
Articolul următorRomânia Educată : Un învățător a venit în stare de ebrietate la examenul de titularizare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.