Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un agent șef principal de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța a fost prins cu mită și a fost pus sub control judiciar ieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Potrivit primelor date din anchetă, polițistul Florin Ghiță de la Pașapoarte percepea o „taxă” proprie pentru a elibera documentele în cauză, până acum procurorii având certitudinea că de cel puțin două ori, doar luna aceasta, a solicitat și primit câte 200 de lei.

Ultima dată, pe 14 iulie, când a și fost pornită ancheta împotriva sa și s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, până la data de 11.09.2022 inclusiv.

În toată această perioadă, pe lângă alte interdicții, inculpatul nu mai are voie să exercite profesia în exercitarea căreia a săvârșit faptele – aceea de polițist, angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Din probatoriul administrat a rezultat că, la data de 07.07.2022, în jurul orelor 16,00, în timp ce se afla în sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, inculpatul GHIȚĂ FLORIN a primit de la o persoană, suma de 200 de lei, pentru ca funcționarul să procedeze la întreprinderea demersurilor necesare emiterii pașaportului, cu prioritate, fără respectarea procedurilor interne referitoare la programarea persoanei în cauză.

Ulterior, la data de 14.07.2022, în jurul orelor 16,10, în timp ce se afla în sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța, tot în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, același inculpat a primit de la o altă persoană, suma de 200 de lei, pentru ca funcționarul să procedeze la întreprinderea demersurilor necesare emiterii pașaportului, cu prioritate, fără respectarea procedurilor interne referitoare la programarea persoanei în cauză”, au transmis procurorii.

Articolul precedentDoi pacienți au ajuns la spital, în stare gravă, cu deshidratare severă
Articolul următorÎn căutarea „vânătorilor de frontieră”. Imigrația ilegală va deveni o amintire