Foto: Ziarul de Iaşi

Un învățător a venit în ziua examenului de titularizare, la Inspectoratul Școlar Județean din Botoșani, în stare de ebrietate, scrie Adevărul.ro.

Cadrul didactic a adormit cu capul pe masă, iar martorii prezenți au sunat la 112. În momentul în care medicii și-au făcut apariția, bărbatul a început să facă scandal și a refuzat să fie dus la spital.

Învățătorul a lucrat ca suplinitor la o școală din județul Botoșani și s-a înscris la examenul de titularizare. Reprezentanții Inspectoratului Școlar l-au declarat inapt din punct de vedere medical, iar dosarul i-a fost respins.

Învățătorul turmentat, „model” pentru școala românească din 2022

Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general, a declarat că bărbatul nu putea participa la examenul de titularizare deoarece consumase băuturi alcoolice.

 „Sunt două documente medicale prin care se precizează că este inapt pentru a preda. Noi i-am comunicat acest lucru pentru a nu se mai deplasa degeaba la titularizare. Nu înţeleg de ce a mai venit. Era sub influenţa băuturilor alcoolice”, a spus Suruciuc.

Reamintim că puțin peste 21% dintre candidații înscriși la concursul de angajare în învățământ nu s-au prezentat la proba scrisă ce a avut loc pe 13 iulie sau unii au ieșit din sală când au văzut ce subiecte au picat.

Mai exact, potrivit Ministerului Educației, din cei 31.531 de candidaţi cu drept de participare la această probă s-au prezentat 27.148. De asemenea, potrivit edupedu.ro, 15 candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă sau fraudă și nu vor putea ocupa posturi pentru anul școlar 2022-2023.

Pentru obținerea statutului de titular, un candidat trebuie să obțină minim 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecția specială la clasă (proba practică).

Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Citește și articolul: Profesorii acuză că subiectele de la examenul de titularizare sunt prea grele

Articolul precedentÎn căutarea „vânătorilor de frontieră”. Imigrația ilegală va deveni o amintire
Articolul următorÎPS Teodosie a ieșit pe câmp pentru a face rugăciuni care să aducă ploaia
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.