Sursa foto: Facebook

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a ieșit vineri pe un câmp din apropiere de Constanța pentru a face rugăciuni care să aducă ploaia peste România, scrie replicaonline.ro

Prelatul a anunțat că și zilele următoare va continua rugăciunea în biserică și a făcut apel la toți preoții să îi urmeze exemplul pentru a readuce ploaia.

La sfârșitul lunii iunie, edilul din  localitatea Cudalbi, județul Galați, a apelat la preoți pentru a „lupta” cu valul de caniculă ce a cuprins toată țara. Însoțit de un sobor de preoți și zeci de localnici, edilul s-a rugat pentru ploaie într-un la de floarea soarelui.

Biserica Ortodoxă îndeamnă la rugăciune pentru a scăpa de seceta ce a cuprins România

Într-un mesaj pe pagina de Facebook, edilul localității Cudalbi a îndemnat pe toți locuitorii să aibă încredere în Dumnezeu și să se roage pentru a opri valul de căldură.

„Încrezători în purtarea de grijă şi milostivirea lui Dumnezeu, să avem nădejde că El va răspunde rugăciunilor noastre”, a scris primarul.

Și Patriarhia Română a trimis un comunicat tuturor preoților din țară în care îi îndeamnă la rugăciune în contextul în care seceta a afectat masiv agricultura și alte domenii de activitate.

„Este, așadar, absolut necesar ca în asemenea împrejurări să cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune stăruitoare, deoarece Dumnezeu „face să răsară soarele peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi” (Matei 5, 45)”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

Reamintim că în următoarele zile, România se va confrunta cu temperaturi extreme ce vor depăși 36 de grade, iar disconfortul termic se va resmiți în special în marile orașe, unde se vor forma așa numitele „insule de căldură.”

De asemenea, meteorologii au anunțat că la începutul lunii august vor fi temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă.

Citește și articolul: Europa luptă împotriva incendiilor de vegetație izbucnite din cauza valului neobișnuit de căldură

Articolul precedentRomânia Educată : Un învățător a venit în stare de ebrietate la examenul de titularizare
Articolul următorVești bune din partea FMI: Inflația va fi adusă sub control până în 2023
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.