Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca fostul secretar general al Primăriei Deva, Laura Sârbu să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile, relatează presa locală Ziua Hunedoreanului. Decizia este definitivă şi a fost stabilită după ce, iniţial, în 5 iulie, Tribunalul Hunedoara a decis ca aceasta să fie trimisă în arest la domiciliu.
„Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva încheierii penale din 5 iulie 2021 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/2021/a1.4. Desființează încheierea atacată doar în ce privește dispozițiile referitoare la înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu față de inculpata Sârbu Laura. Procedând la o nouă judecată în aceste limite, menține măsura arestării preventive luată față de inculpata Sârbu Laura”, se arată în soluția instanței.
În acelaşi dosar, Mihai Bodrean, cumnatul acesteia, om de afaceri şi funcţionar al Primăriei Deva la Biroul de Relaţii Externe, a fost trimis în arest a domiciliu, pentru 30 de zile.
Cei doi, împreună cu soțul secretarului general, Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei Deva, au fost arestaţi preventiv din 1 aprilie, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Între timp, Hadrain Sârbu a fost trimis în arest la domiciliu.
Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva şi a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, şi de ajutorul lui Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.
„Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu procurorilor.
În aceeaşi perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.