Randare Centru Istoric (Primăria Deva)

Centrul istoric al Devei va intra în șantier de lucru de săptămâna viitoare, potrivit reprezentanților Primăriei Deva, relatează Ziarul Hunedoreanului.

Astfel, luni, 5 iulie, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a zonei cuprinse între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu, precum și Piața Unirii până la strada Lucian Blaga. Aceasta va fi pavată cu piatră naturală și tot aici vor fi amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale și sistem de iluminat pietonal.

Proiectul prevede și instalarea unui sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montați piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto) și un sistem inteligent de parcare. „În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi. Până la varianta finală de amenajare a centrului istoric au fost discutate mai multe soluții cu specialiștii în construcții, arhitectură și urbanism, în ideea de face cât mai atractivă pentru deveni și pentru turiști această zonă de promenadă din inima orașului”, a informat Primăria Deva pe pagina de Facebook.

Valoarea totală a contractului de finanțare este 21.875.241,80 lei cu TVA (echivalent a aproape 4,5 milioane de euro) – fonduri europene, cu o cofinanțare  de 2% din bugetul general al municipiului Deva.

Alt termen de finalizare a lucrărilor

Reamintim că în decembrie 2020, Primăria Deva a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare a zonei centrale din Deva, o investiţie de aproape 17 milioane de lei, fără TVA, finanţată cu fonduri europene, atrase de municipalitate.

Tot atunci, primarul Florin Oancea anunţa că deşi termenul de de finalizare al proiectului a fost stabilit la 24 de luni (6 luni proiectare şi 18 luni execuţia lucrărilor), investiţia urma să fie realizată până la sfârşitul anului 2021.

Însă acesta a revenit, recent, asupra termenului estimat de finalizare, anunțând că va fi în lunile aprilie – mai 2022, potrivit sursei menționate.

Cetatea Devei va fi reabilitată cu fonduri europene

Articolul precedentPrimar, viceprimar și consilier local, dați pe mâna procurorilor după ce ANI le-a verificat declarațiile de avere
Articolul următorCodrin Ștefănescu, avertisment către Liviu Dragnea: „Vei ieși curând și vei vedea cu ochii tăi cum au distrus o țară!”