FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Biroul european al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a anunțat, miercuri, că Europa este epicentrul variolei maimuței ce este în plină creștere, raportându-se până acum 1.500 de cazuri, informează hotnews.ro.

Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa, a avertizat că această epidemie reprezintă un risc real deoarece cu cât virusul circulă mai mult, șansele ca numărul de cazuri să crească este mai mare.

OMS a anunțat că va convoca o reuniune a comitetului său de urgență pe data de 23 iunie pentru a evalua variola maimuței, ce a devenit extrem de contagioasă în Europa.

În România, trei persoane au fost infectate cu varioala maimuței

Direcotrul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că această creștere a numărului de cazuri este „neobișnuită și îngrijorătoare.”

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a precizat, miercuri, că variola maimuței se transmite prin contact apropiat cu o persoană infectată. Oficialul român a mai recomandat evitarea relațiilor întâmplătoare cu persoane necunoscute.

(…) „Dacă există o expunere în sensul contactului cu o persoană care prezintă leziuni, atunci sigur că este bine persoana respectivă să se adreseze unui serviciu de boli infecţioase”, a declarat Alexandru Rafila.

Variola maimuței circulă în Africa Centrală și de Vest, virusul fiind descoperit în 1970. Boala considerată rară este cauzată de un virus transmis omului de către animale infectate.

Printre simptomele bolii se numără febra mare ce evoluează rapid și erupțiile cutanate, cu formarea de cruste. Boala se vindecă de obicei spontan după două sau trei săptămâni.

Pentru moment, OMS nu recomandă vaccinarea în masă, dar cu toate acestea, Uniunea Europeană a comandat peste 100 de mii de doze de vaccin împotriva variolei din Statele Unite.

Citește și articolul: Directorul medical de la „Matei Balş”, după confirmarea primului caz de variola maimuței în țară: „Sunt cazuri izolate și așa vor rămâne”

Articolul precedentÎn plină criză politică, Bulgaria este foarte aproape de adoptarea euro. România încă învață să practice adaosuri comerciale rezonabile
Articolul următorPercheziții în Vrancea într-un dosar de corupție privind permisele de conducere
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.