Cine îi va lua locul Renatei Weber?

Pe 25 mai, comisiile juridice ale Parlamentului au decis să propună plenului reunit revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului

Sursa: Captură Video

Renate Weber ocupă funcția de Avocat al Poporului încă de pe timpul guvernării PSD, din 2019. Așadar, odată cu schimbarea culorii guvernamentale, Weber a devenit, neoficial, persona non-grata pentru liberali, din pricina susținerii tacite pe care aceasta a manifestat-o în favoarea celor care au pus-o, inițial, în funcție.

Renate Weber ar urma să fie înlocuită din funcție, conform deciziei din 25 mai

În cursul zilei de astăzi, la orele 15:00, pe ordinea de zi a Parlamentului se află rapoartele de activitate cu privire la Avocatul Poporului (perioada 2018-2020), rapoartele de activitate ale CSAT (2019-2020), activitate al CNA pe anul 2020, insă şi raportul comun asupra activității Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (2019).

Poate cel mai important raport este cel ce vizează instituția Avocatului Poporului, având în vedere că, în data de 25 mai, comisiile juridice ale Parlamentului au decis propunerea destituirii Renatei Weber.

Ghinea află astăzi dacă ziua de marți are, sau nu, trei ceasuri rele

În cadrul Birourilor permanente reunite ale celor două Camere am hotărât convocarea plenului comun pentru ziua de marţi, începând cu orele 15,00. Printre punctele înscrise pe ordinea de zi se află raportul Avocatului Poporului, raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. De asemenea, în cazul în care se va finaliza raportul comisiilor reunite privind Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru care am dat termen până la începerea plenului de mâine, la orele 15:00, vom introduce pe ordinea de zi şi acest raport.

Ludovic Orban, luni

Cine îi va lua locul Renatei Weber? Potrivit aceluiași Ludovic Orban, coaliția e pe punctul de a se înțelege, însă nu s-a înțeles încă. „Am avut discuţii. Cu siguranţă vom ajunge la o înţelegere. Suntem pe punctul de a ne înţelege. Când vom ajunge la o înţelegere, o vom anunţa”, a mai spus Ludovic Orban, cu privire la înlocuitorul Renatei Weber, din fruntea instituției Avocatului Poporului.

Articolul precedentPonta: „Toți între ei se urăsc și se sabotează, dar nimeni nu spune ok, dar pentru țară facem vreun proiect?”
Articolul următorPericolul podului de la Ibrianu peste râul Ialomița
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.