Un pod din județul Dâmbovița reprezintăun real pericol pentru circulație. Este vorba despre podul peste râul Ialomița, pe DJ711E, din localitatea dâmbovițeană Ibrianu. Nerespectarea restricțiilor de circulație impuse pentru vechiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone poate duce la o tragedie.
Podul este într-o stare avansată de degradare, iar ploile abundente au afectat structura de rezistență a construcției care ar fi trebuit să fie în plin proces de modernizare.

Proiectul de reabilitare şi modernizare a fost scos la licitaţie de către autorităţile judeţene în data de 23.06.2019, cu o valoare estimată a lucrărilor de execuţie de 8.320.512,64 lei fără TVA”. Contractul a fost semnat în  aprilie 2020, dar constructorul nu a respectat termenii de lucru. Localnicii sunt disperați pentru că nu există rute ocolitoare rapide pentru a putea ajunge în zona de câmp a comunei. 

 Mai mult, din cauza ploilor s-au format cratere mari pe podul care reprezintă singurul punct de trecere între Cornești și Bilciurești, care este străbătut zilnic de zeci de vehicule. 

Articolul precedentCine îi va lua locul Renatei Weber?
Articolul următorHunedoara: „Omul de afaceri”, Alin Simota, condamnat la 10 ani de închisoare
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...