Ghinea află astăzi dacă ziua de marți are, sau nu, trei ceasuri rele

Astăzi se votează moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene

Sursă foto: CristianGhinea.ro

După ce ieri s-a dezbătut, într-un oarecare scandal, moțiunea simplă PSD împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, astăzi, parlamentarii urmează să o supună la vot.

Astăzi, Ghinea află dacă este vrut, sau nu, de majoritate

Mungiu-Pippidi, despre PNRR: „E ca și cum unuia care zilnic refuză scara și ia liftul, îi ceri să urce pe Everest”

Votul moțiunii simple va începe, în Parlament, de la orelem 14:30. Reamitim că moțiunea se îndreaptă împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, este inițiată de PSD și susținută de AUR, chiar dacă mai din umbră.

În cursul zilei de ieri, în plenul Camerei Deputaților, a avut loc dezbaterea moțiunii, astfel că, așa cum era de așteptat, spiritele s-au încins un pic cam mult, la un moment dat.

În timp ce ministrul vizat de moțiune a spus că textul acesteia este un banc prost, sugerându-i liderului PSD, Marcel Ciolacu, să nu publice acel text pe Facebook, pentru că riscă ca gigantul media să-i suspende contul pe motiv de Fake News, Sorin Grindeanu i-a sărit în ajutor celui din urmă, spunând că Ghinea ar fi „prototipul unui mod de a face politică, prototipul useristului care ştie doar să dărâme, nu să construiască”.

„Când nu furaţi, minţiţi, când nu minţiţi, furaţi”, le-a transmis Ionuț Moșteanu (USR PLUS).

George Simion s-a arătat dispus să negocieze, sugerând că dacă i se răspunde la întrebări, nu va vota moțiunea. Nici el, și nici colegii lui din AUR.

În încheierea dezbaterilor din plenul de luni al Camerei Deputaților, ministrul Cristian Ghinea a spus că Sorin Grindeanu şi PSD vorbesc despre penali și cătușe, ca și cum ar avea fantezii: „Ne pare rău pentru dumneavoastră”, a adăugat Cristian Ghinea.

Rămâne de văzut dacă moțiunea împotriva ministrului va trece sau nu. Dacă ea va fi votată numai de PSD, cu siguranță nu va fi decât o altă bravadă a social democraților, încheiată prost pentru aceștia.

Articolul precedentAdrian Săftoiu, despre situația din PNL: „Orban a cumpărat loialități punând în funcții oameni care nu au visat vreodată să ajungă miniștri”
Articolul următorPonta: „Toți între ei se urăsc și se sabotează, dar nimeni nu spune ok, dar pentru țară facem vreun proiect?”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.