Prima biserică catolică construită în Sectorul 5! Piedone: „Trebuie respectată orice religie”

Edilul Sectorului 5 s-a întâlnit astăzi cu Ambasadorul Vaticanului la București și Decan al Corpului Diplomatic, Miguel Maury Buendia, dar și Arhiepiscopul Mitropolit de București, Aurel Percă

Foto: Primăria Sectorului 5

Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a primit în cursul zilei de astăzi vizita unei delegații speciale. Din delegație au făcut parte Ambasadorul Vaticanului la București și Decan al Corpului Diplomatic, Miguel Maury Buendia, dar și Arhiepiscopul Mitropolit de București, Aurel Percă.

Sectorul 5 va avea prima biserică catolică

Cu toate că e greu de crezut că o astfel de situație poate exista, sectorul va avea parte de prima biserică catolică. În ciuda faptului că populația de confesiune catolică a țării este a doua cea mai numeroasă, nimeni nu s-a gândit, până la Piedone, și la credincioșii catolici.

Astfel, primarul Piedone vrea să corecteze această situație și să restabilească echilibrul religios în Sectorul 5, vrând să le dea posibilitatea tuturor cetățenilor catolici să aibă și ei biserica lor, în sectorul lor, fiind de părere că, atât timp cât ești om bun, confesiunea religioasă a fiecăruia trebuie respectată ca atare.

Conform Primăriei Sectorului 5, în următoarea ședință de Consiliu Local se va propune atribuirea unui teren de aproximativ 650 mp, necesar construirii bisericii. Locația unde urmează să fie construit lăcașul de cult catolic este, în acest moment, în curs de identificare.

De menționat că gestul de prietenie vis-a-vis de Biserica Catolică vine în contextul în care edilul Piedone este de confesiune ortodoxă, dovedind, încă o dată, că bunătatea și acceptarea poate rupe granițele dintre cultele religioase.

Dumnezeu este unic! Toți ne închinăm și ne facem cruce, fie că suntem ortodocși sau catolici. Trebuie respectată orice religie.

a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

Copiii din Ferentari vor avea, în sfârșit, unde să se joace! Edilul Piedone a anunțat inaugurarea noului parc

Articolul precedentSală de spectacol, închisă după Colectiv: mizerie, abandon și ciuperci care cresc din parchet
Articolul următorCorupție în fotbal! Șef al Petrolului Ploiești, condamnat pentru dare de mită