Este cutremur în fotbalul românesc! Un oficial al unui club de tradiție a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru dare de mită.

Condamnarea a venit la doar 80 de zile de la momentul flagrantului, iar respectivul a primit o pedeapsă cu suspendare pentru că și-a recunoscut faptele.

Este vorba despre Mihai Dogaru, vicepreședinte al Petrolului Ploiești la momentul producerii faptelor, care a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un arbitru. Judecata a fost extrem de rapidă deoarece oficialul Petrolului și-a recunoscut faptele și a beneficiat de clemență din partea judecătorilor. 

Pe lângă condamnarea cu suspendare, Mihai Gabriel Dogaru (în același timp și manager general al Veolia Prahova) trebuie, pe durata termenului de 2 ani, să respecte și următoarele măsuri de supraveghere:

să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Prahova, la datele fixate;

să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

să comunice schimbarea locului de muncă;

să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Flagrant la darea de mită! Petrolul trebuia favorizat! 

La momentul faptei, echipa Petrolul Ploiești trebuia să prindă un loc în play-offul Ligii a 2 a. Dogaru dorea să mituiască arbitrul partidei CS Mioveni-Aerostar Bacău, cu 5.000 de euro, pentru ca oaspeţii să câştige. Un rezultat în favoarea celor de la Bacău ar fi însemnat o șansă pentru calificarea Lupilor Galbeni în play-off. Doar că, arbitrul a anunțat Poliția despre mită, iar procurorii anticorupție au intrat pe fir. 

”Ca urmare a informațiilor apărute în presă cu privire la faptul că Direcția Generală Anticorupție a inițiat o investigație pentru presupuse fapte penale ale unui reprezentant al clubului nostru, dorim să precizăm următoarele:

FC Petrolul Ploiești nu are calitate procesuală în nicio cauză penală și înțelege respectarea caracterului nepublic al acțiunii demarate de autoritățile române.

Clubul tratează cu maximă seriozitate această situație și va depune toate eforturile pentru aflarea adevărului”, anunța clubul Petrolul Ploiești la finalul lunii martie 2021.

Odată cu condamnarea lui Dogaru, mingea ajunge în terenul Federației Române de Fotbal, iar președintele Răzvan Burleanu ar trebui să reacționeze rapid. Nu de alta, dar despre meciuri trucate și rezultate știute dinainte se tot vorbește pe la colțuri și nimeni nu a reușit să oprească acest fenomen. 

Articolul precedentPrima biserică catolică construită în Sectorul 5! Piedone: „Trebuie respectată orice religie”
Articolul următorAlocațiile copiilor, majorate cu rata inflației, de la 1 ianuarie 2022
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...