Lui Costel Alexe par să-i meargă lucrurile din ce în ce mai bine. Nu că ar merita un astfel de privilegiu, având în vedere ultimele sale acțiuni care au permis defrișări de păduri. Însă ce mai contează? Este el Ministrul Mediului? Este! Astfel, Guvernul i-a dat lui Costel Alexe mână liberă la semnarea Declarației Europene privind Pactul Ecologic European. Mai pe larg, acesta se referă la redresarea UE în urma pandemiei de coronavirus.

„România semnează alături de alte 18 state europene Declaraţia privind utilizarea Pactului Ecologic European ca element cheie în Planul de redresare a Uniunii Europene după pandemia Covid -19. Declaraţia va fi semnată de România ca urmare a Memorandumului iniţiat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi aprobat astăzi în Şedinţa de Guvern”, a spus Costel Alexe.

Se pare că Ministrul Mediului, Costel Alexe, ar fi fost desemnat de Guvern să semneze Declaraţia europeană în numele României

O fi bine, o fi rău? Judecând ultimele boroboațe ale ministrului Costel Alexe, poate că nu ar fi fost cel mai potrivit om pentru o misiune atât de importantă.

”Sunt onorat să semnez cea mai importantă declaraţie a viitorului economic al ţării. Practic, Pactul Ecologic va deveni pentru România un motor durabil de creştere economică post-Covid. Prin această decizie vom putea creşte mai repede şi mai uşor eficienţa energetică a ţării şi, implicit, vom putea reduce facturile populaţiei la utilităţi. Pactul ecologic european îşi propune să mobilizeze cel puţin 1.000 de miliarde de euro în următorii 10 ani. Aceste fonduri pot fi folosite inclusiv pentru dezvoltarea surselor nepoluante de energie dar şi pentru a face tranziţia ecologică, în energie, fără suferinţe sociale. Nu în ultimul rând, România va avea şansa de a dezvolta industrii şi locuri de muncă noi. Covid ne-a adus acasă peste 1 milion de români. Banii din Pactul ecologic european ne pot ajuta să creăm condiţiile prin care românii întorşi acasă să rămână în ţară, lângă familiile lor”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Articolul precedentVela vine cu vești bune pentru polițiști: se măresc salariile
Articolul următorBucurestiul va avea de maine 7 zone de promenada in centru
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.