Primarul General al Capitalei a anuntat ca bucurestenii vor putea folosi si centru orasului pentru a face miscare. Masura a fost gandita de Gabriela Firea pentru a evita aglomeratiile care s-ar putea crea in parcuri, dat fiind ca starea de alerta permite miscarea in aer liber. Pe moment, au fost creionate doar 7 zone centrale pentru promenada, insa in cateva zile vor fi stabilite mai multe.

Am avut o sedinta de lucru cu specialistii Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei precum si cu reprezentanti ai Brigazii de Politie Rutiera, in urma careia a decis infiintarea mai multor zone de promenada in centrul Bucurestiului. Masura va fi implementata incepand de vineri, 22 mai”, scrie Gabriela Firea.

De maine insa, exista cele 7 zone. „Pentru a evita aglomeratia in parcuri si pentru a incuraja mersul pe jos, plimbarile in aer liber, amenajam 7 zone de promenada in centrul Bucurestiului, la sfarsit de saptamana! Odata cu trecerea de la starea de urgenta la starea de alerta, si avand in vedere restrictiile de functionare a spatiilor de alimentatie publica si de divertismnt impuse de pandemia de coronavirus, bucurestenii vor dori cu siguranta sa se plimbe mai mult prin oras si, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber cat si mijloacele de transport alternativ, am decis sa instituim, in weekenduri, pe anumite artere din centrul orasului, zone pietonale, de promenada, unde circulatia masinilor sa fie interzisa.

• Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

• Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei.

• Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

• Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

• Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

• Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu.

• Zona 7 – bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii)”, scrie Gabriela Firea.