Marcel Vela

Politiștii au motive să se bucure, întrucât ministrul de Interne, Marcel Vela tocmai ce a declarat faptul că salariile acestora urmează fie mărite. Astfel, OUG 114/2018 i se aduc o serie de îmbunătățiri. Lucrul acesta se poate traduce prin adăugarea retroactiv a unor sume la cumulul salarial al polițiștilor. Zeci de mii de lucrători ai MAI vor beneficia de aceste noi drepturi.

„Această OUG face un act de dreptate. Dacă la vremea respectivă predecesorii mei ar fi aplicat legea cum trebuia, astăzi nu mai era nevoie să adoptăm acest act normativ.

OUG adoptată astăzi asigura punerea în aplicare a efectelor juridce ale deciziei ICCJ și prin ea se vor recalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au un salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcție, grad, treaptă, gradație, vechime în funcție sau în specialitate, dacă își desfășoară activiatea în aceleași condiții.

Această OUG mai modifică prevederile care limitează în prezent valorile drepturilor salariale la nivelul acordat în decembrie 2018, respectiv în decembrie 2019, decizii care sunt anterioare deciziei nr. 51 din 2019 a ÎCCJ. Totodată, prin această OUG, Guvernul Ludovic Orban asigură susținerea financiară a impactului generat de aplicarea efetelor deciziei nr. 51 din 2019, fiind eșalonată plata drepturilor recalculate și datorate pentru ultimii trei ani.

Vela: În medie, un polițist în activitate poate beneficia de o creștere lunară de până la 400 de lei, în sumă brută

Din punct de vedere tehnic, OUG vizează urmatoarle date: În medie, un polițist în activitate poate beneficia de o creștere lunară de până la 400 de lei, în sumă brută, în funcție de situația particulară a fiecăruia. Înregistrăm un număr de 68.000 de polițiști pentru care acest act face dreptate, cu privire la cuantumul sporului de fidelitate, un număr de 18.000 de cadre pentru cuantumul sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior şi aproximativ 6000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit.

S-a stabilit un termen pentru executarea plăților restante și se stabilesc modalitățile concrete de efectuare a acestora. În următoarea perioadă voi emite norme metodologice pentru aplicarea acestui act normativ”, a declarat Vela.

Articolul precedentAna Birchall viseaza la disparitia SIIJ: „Aceasta sectie speciala mosita de Iordache, Tudorel Toader, Savonea si toata gasca sa fie desfiintata”
Articolul următorLui Costel Alexe i s-a pus pixul în mână: va semna Declarația Europeană în numele României
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.