Fostul ministru al Justitiei Ana Birchall reactioneaza dupa ce in mass-media a fost publicat un raport privind finantele care se invart la Sectia Speciala de Investigare a Infractiunilor din Justitie. Potrivit Radio Europa Libera Romania, Sectia „inghite” intr-un an 6 milioane de lei, in conditiile in care activitatea palpabila este insignifianta.

Cifrele vorbesc de la sine, nu?
„Eficienta” maxima atat in cheltuirea banului public cat si in infaptuirea actului de justitie, nu? Sper ca proiectul de lege privind desfiintarea SIIJ, recent introdus in Parlament, sa fie votat in procedura de urgenta si aceasta sectie speciala mosita de Iordache, Tudorel Toader, Savonea si toata gasca sa fie desfiintata!
”, scrie pe Facebook Ana Birchall.

In articolul publicat de Radio Europa Libera Romania se arata ca Sectia are nevoie de jumătate de milion de lei in fiecare luna, in conditiile in care „cei sapte procurori ai SIIJ au finalizat doua rechizitorii in 2019. Procurorii primesc pe langa salariu, diurna, decontarea chiriei și a transportului. Ei sunt ajutati de politisti platiti la fel de bine. Acest lucru face ca efortul bugetar al statului cu mentinerea acestei Sectii să fie de 468.000 de lei pe luna doar pentru cheltuieli de personal”.

Articolul precedentConsilierul premierului Orban, acuzat că a avut zeci de invitați la o petrecere, încălcând ordonanțele militare. „Condamn ferm minciunile și acuzațiile”
Articolul următorVela vine cu vești bune pentru polițiști: se măresc salariile