Cristian Popescu Piedone - Foto - Ziarul de Investigații

Sâmbătă

Piața Obor, Piața Delfinului și străzile din jurul pieței, pauză de masă, Parcul IOR, Parcul Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor.

La ora 10 autocarul electoral a oprit lângă Piața Obor. După un mic briefing aproximativ 60 de persoane din staff-ul primarului au pornit, culmea, fără să încurce pe nimeni prin Piață.

În scurt timp, în jurul lui Popescu Piedone s-a adunat o mulțime de oameni. Mesajul general-valabil transmis era ”Nu cedați!” cu trimitere clară la poveștile prin care acesta s-ar retrage din cursa electorală, dar și faptul că ”a fost închis nevinovat”. Nu au lipsit, ba chiar au fost foarte mulți cei care au vrut să facă fotografii cu Primarul. De la cei mai tineri până la cei de vârsta a-III-a l-au asigurat despre faptul că îl vor vota.

Dar, așa cum este și normal, au fost și câțiva care și-au arătat scepticismul în ceea ce privește capacitatea de gestionare de către Popescu Piedone a problemelor de la Primăria Generală. Am fost surprins să văd că acesta s-a oprit și a stat de vorbă cu ei, nu a fugit, și le-a explicat pas cu pas viziunea lui pentru dezvoltarea Bucureștiului.

Acest fapt i-a făcut pe sceptici să se îndoiască de ideile cu care l-au abordat și să promită că se vor mai gândi. Că erau vânzători sau cumpărători, toți l-au recunoscut. Unii spuneau că îl știu de pe Facebook, alții din Sectorul 4, ori chiar din 5. Nimeni nu s-a mirat de faptul că Popescu Piedone este în fața lor, că stă de vorbă cu oamenii, că face fotografii cu ei, și, poate cel mai important lucru că avea răspuns tuturor întrebărilor. De unde prima oprire în Piața Obor trebuia să dureze o oră, aceasta a durat aproape două ore.

A urmat zona Piața Delfinului, care chiar dacă e incomparabil mai mică, a avut același efect. Și pe străzile din jurul pieței Popescu Piedone a funcționat ca un magnet de oameni.

Lucrurile s-au schimbat însă în sectorul 4

Nu am văzut pe nimeni care să nu-l recunoască și să-l felicite pentru ce a făcut. Era normal ca în Sectorul 4, ”acolo unde a început totul” omul să se simtă ca acasă. Chiar acasă era. Despre el și despre actualul primar, Daniel Băluță toți au avut cuvinte frumoase!

Duminică…Piața și Parcul Moghioroș

Prima oprire din Sectorul 6 a fost în Piața Moghioroș împreună cu candidatul PUSL la funcția de Primar al sectorului 6, Pintileasa Bogdan Gabriel. În ultimii patru ani, sectorul 6 a suferit câteva schimbări în bine.

Starea de spirit este diferită spre exemplu față de sectoarele 1 și 2 unde dezastrul administrativ este uriaș. Cu toate astea, chiar de la coborârea din autocar, oamenii s-au adunat în jurul lui Popescu Piedone și al lui Bogdan Pintileasa. Același mesaj de a nu renunța, de a face din București un oraș european. Aceleași cereri de a face fotografii, aceleași încurajări, aceleași promisiuni că va avea votul comunității.

Duminică în jurul prânzului, cu temperaturi de vară, Parcul Moghioroș era plin de oameni. Unii cu copii, alții cu cățeii sau pur și simplu citind o carte, ori alergând sau la un tenis de masă, aproape toți l-au încurajat ”să nu cedeze” arătându-și susținerea pentru postul de Primar General.

Un cuvânt și despre Nicușor Dan

După parcul Moghioroș, am făcut o oprire în Prelungirea Ghencea, acolo unde câteva blocuri sociale începute de Gabriela Firea au fost lăsate în același stadiu de către actualul Primar al Bucureștiului.

Nimic nu a mai fost mișcat pe șantier, totul este exact la fel ca acum patru ani. Lăsat așa șantierul, acesta s-a degradat, și pentru readucerea lui la stadiul care să permită continuarea construcției vor fi cheltuiți mulți bani. Nimeni nu a aflat până acum care a fost motivul din spatele abandonului. Poate că genul de locatari ai acestor blocuri nu meritau să locuiască acolo, ori….

În Parcul Cișmigiu cei de la USR s-au făcut nevăzuți

A urmat Parcul Cișmigiu. Aici erau prezente câteva grupuri de tineri ai celor de la USR. A durat foarte puțin până ce aceștia ori au primit un telefon, ori au luat singuri decizia de a pleca din zonă.

Parcul Cișmigiu este din păcate într-o stare pe care nu o merită. Au trecut patru ani de când actuala administrație conduce discreționar capitala. Niciun parc din București nu a fost întreținut, niciun parc nu a fost refăcut. Dezolanta imagine se arată chiar vis-a-vis de clădirea Primăriei Capitalei. Pare că totul a fost lăsat pentru campania electorală, de la spartul unor alei, la secarea lacului. Să pară că ceva se întâmplă!

A fost un weekend plin în care nu am dus lipsă de acțiune, în care am înțeles încă o dată în plus că Bucureștiul este viu, este în stradă, nu în birou, că Bucureștiul a fost părăsit în ultima perioadă. Da, este foarte bine să schimbi țevile de apă caldă, dar București înseamnă mai mult decât atât. Dar, mai presus de toate, Bucureștiul are nevoie să-i fie redată demnitatea!

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentOPRESCU, ADUS ÎN ȚARĂ!
Articolul următorSanitas, proces cu Guvernul pentru drepturi salariale
Senior partner Ziarul de Investigatii