Într-un mesaj recent adresat președintelui Klaus Iohannis, PSD îi cere acestuia „să iasă din letargia în care se află de mai multe săptămâni” și să intervină public. Mai exact, social democrații îi cer președintelui să rezolve criza politică, pe care aceștia o consideră a fi una de ordin major în „Guvernul Său”, subliniind, de asemenea, că principala prerogativă constituțională a lui Klaus Iohannis este să medieze conflictele dintre partidele politice, mai ales dacă acestea sunt sinonime cu „puterile Statului”.

PSD atrage atenția că „în acest context, lipsa de reacție publică din partea Președintelui reprezintă o încălcare gravă în exercitarea obligațiilor pe care acesta le are față de țară și de societate”

Astfel, în declarația pur politică a celor de la PSD se amintește de situația critică din spitalele din România, unde locurile de la ATI lipsesc, în contextul vârfului valului trei al pandemiei, amintind de multele decese, atât ale bolnavilor de COVID-19, cât și a celor suferinzi de boli cronice. Mai mult, aceștia critică situația de criză politică din coaliția de la guvernare, generată de demiterea ministurlui Voiculescu, ceea ce a dus, inevitabil, la un interimat în cadrul Ministerului Sănătății. Cu toate astea, în cursul zilei de ieri, la auzul veștii demiterii, PSD jubila, sugerând că și-ar dori să preia guvernarea.

ȘEDINȚĂ USR-PLUS, la Palatul Victoria. Miniștrii alianței anunță că participă la ședința de Guvern de astăzi

„PSD reamintește că președintele Iohannis a girat personal constituirea acestei coaliții nocive dintre PNL, USR PLUS și UDMR, sfidând votul românilor și rezultatul alegerilor democratice. De aceea,  Klaus Iohannis are o răspundere directă pentru criza politică actuală și are obligația de a interveni public – rapid! – pentru ieșirea din acest blocaj care afectează în mod grav viața și sănătatea cetățenilor români”, au mai spus social democrații.

Articolul precedentDeputatul Iulian Bulai cere în continuare demisia premierului Cîțu: „Trebuie să plece astăzi, acum”
Articolul următorNicuşor Dan, la DNA pentru a susține plângerea penală depusă în 2019 cu privire la adoptarea PUZ Sector 3
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.