Vicepremierul Dan Barna a convocat miniștrii USR-PLUS într-o ședință programată pentru ziua de joi, 15 aprilie 2021, în biroul personal de la Palatul Victoria, pentru a decide dacă vor participa sau nu la ședința de Guvern programată pentru ora 13:00. Surse din cadrul partidului arată că miniștrii USR-PLUS își doresc să participe la această ședință, dar și să hotărască cu claritate o direcție în care guvernarea va merge după ce, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis fără consultarea partidului din care face parte.

Întâlnirea dintre vicepremierul Dan Barna și miniștrii alianței dintre USR și PLUS a avut ca temă principală hotărârea participării sau boicotării ședinței de Guvern, programată pentru ora 13:00, precizează surse din conducerea Alianței USR-PLUS.

„Intenția noastră este de a nu valida nicio acțiune a premierului Cîțu, dar vom decide la 12:00 cum vom acționa” a fost mesajul transmis de alianță în dimineața zilei de astăzi.

Discuțiile care au avut loc la Palatul Victoria începând cu ora 12:00 au dus la o hotărâre de participare la ședința de Guvern de la ora 13:00, acolo unde se dorește ca toți miniștrii alianței să ia parte. Este pentru prima oară când toți miniștrii USR-PLUS vor fi față în față cu premierul Florin Cîțu după demiterea ministrului Sănătății.

Voci din cadrul alianței transmit că în ședința Guvernului de joi vor fi dezbătute proiecte importante care au intrat pe ordinea de zi, fiind și motivul pentru care Florin Cîțu afirma că își dorește ca toți miniștrii să fie prezenți și să fie discutate aceste proiecte.

Informațiile apărute în spațiul public în această dimineață arată că unii dintre miniștrii USR-PLUS erau pregătiți să boicoteze ședința de Guvern. Pe de altă parte, există și un anumit număr de demnitari care ar vrea să ia parte la această ședință, fiind vorba de ministrul Justiției, Stelian Ion, dar și de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Coaliția merge mai departe. Este un moment neplăcut și dificil. Semnalul de alarmă a fost tras de președintele USR, Dan Barna, și de președintele PLUS, Dacian Cioloș. Sunt chestiuni care trebuie să își găsească rezolvarea în perioada următoare, dar ideea că ne oprim acum nu poate fi acceptată”, a spus Stelian Ion, ministru al Justiției, pentru Digi24.

O împărțire clară a putut fi observată și în modul de comunicare al miniștrilor în ultimele 24 de ore, în urma demiterii lui Vlad Voiculescu. Atât ministrul Economiei, Claudiu Năsui, cât și ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman, au transmis mesaje clare pe conturile de Facebook în care au susținut că este un lucru nedrept demiterea lui Vlad Voiculescu. De partea cealaltă, miniștri precum Cătălin Drulă sau Cristian Ghinea nu au transmis mesaje de susținere în urma situației ministrului Sănătății.

Articolul precedentSute de percheziții într-un dosar de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani
Articolul următorEmil Boc: „O cădere a Guvernului și o criză politică ar însemna o harababură”