Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, atrage atenția că o cădere a Guvernului acum, dar și o criză politică, într-o perioadă în care ne confruntăm cu o criză sanitară și una economică, ar duce la o harababură și ar reprezenta un act de iresponsabilitate. Edilul liberal afirmă că nu se poate ca o problemă personală să fie transformată în una la nivel național și face un apel la calm, la dialog, dar și la o maturitate politică.

„Remanierea este un proces firesc în actul de guvernare. Ce precedent ar fi dacă premierul ar fi schimbat de câte ori se schimbă un ministru?”, afirmă primarului orașului Cluj-Napoca.

Nu putem transforma o problemă personală în una a țării

„Schimbarea premierului ar duce la cădere a Guvernului, ar însemna că 10-15 zile ar fi o harababură, ar fi cea mai înaltă formă de iresponsabilitate politică. Între timp, ce se întâmplă cu țara? Când gândim o situație trebuie să ne gândim la implicații”, mai adaugă edilul.

Liberalul din fruntea Primăriei Cluj-Napoca face un apel la calm și își dorește astfel o liniște în cadrul coaliției de guvernare, dar și să fie hotărâtă o direcție clară prin care o eventuală criză politică să nu aibă loc.

„Să stăm cu picioarele în apă rece, calm, să vedem care sunt punctele care ne unesc. Pe români nu îi doare dacă noi ne certăm pentru o poziție sau alta. Sunt de acord că USR-PLUS poate să nu fie de acord cu decizia premierului, dar când ai venit la guvernare ai acceptat și Constituția, care spune că premierul are dreptul să își ajusteze din mers echipa”.

Guvernarea nu poate să pice examenul în fața problemelor românilor

Emil Boc își dorește ca această coaliție să nu greșească și să nu pice examenul în fața problemelor românilor și afirmă că „dacă de fiecare dată când pleacă un ministru printr-o remaniere schimbăm Guvernul va fi mereu criză”.

„A fost ieri cineva care spunea că ministrul Vlad Voiculescu ar putea rezolva această criză. Dacă Vlad Voiculescu ar veni și ar spune că înțelege mecanismele, poate că ar fi o decizie nedreaptă, dar coaliția trebuie să meargă mai departe, ar rămâne în istorie ca un gest politic într-un moment de criză majoră și ar pune coaliția unde îi este locul. Poate fi un gest”, a mai transmis primarul din Cluj-Napoca.

Articolul precedentȘEDINȚĂ USR-PLUS, la Palatul Victoria. Miniștrii alianței anunță că participă la ședința de Guvern de astăzi
Articolul următorDeputatul Iulian Bulai cere în continuare demisia premierului Cîțu: „Trebuie să plece astăzi, acum”