Deputatul USR Iulian Bulai continuă să își susțină punctul de vedere și cere și astăzi demisia premierului Florin Cîțu. El a făcut și o paralelă între două decizii luate în această săptămână de șeful Executivului, în susținerea afirmațiilor sale, și anume demiterea medicului Andreea Moldovan și numirea fiicei iubitei lui Marcel Vela în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Iulian Bulai afirmă și că demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății este nedreaptă și consideră că toate aceste decizii recente ale premierului fac mai mult rău decât bine: „Așa arată marile reforme în viziunea lui. Nu susțin”.

„Andreea Moldovan este un medic de top, specialistă în domeniul ei, director de spital. A studiat și a muncit în străinătate, dar a fost demisă pentru că ar fi incompetentă. Fata lui Vela, numită subsecretar de stat la o agenție importantă. O recomandă vocea, talentul și relațiile tatălui ei”, afirmă Iulian Bulai.

Andra Pleșa a fost numită marți în funcția de vicepreședinte la Agenția Ariilor Protejate. Este fiica Gabrielei Nicoleta Pleșa, partenera de viață a senatorului PNL Marcel Vela, fost ministru de Interne în Guvernul Orban și șeful liberalilor din Caraș-Severin. Mama sa are acțiuni într-o companie care vrea să construiască patru microhidrocentrale într-o arie naturală protejată, conform Spot Media.

Vlad Voiculescu, demis

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis din funcție, iar premierul Florin Cîțu a făcut acest anunț pe pagina de Facebook a Guvernului României. Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților fără să îl informeze în prealabil pe premier.

Florin Cîțu a anunțat, inițial, că interimatul va fi preluat de Dan Barna și a lăsat să se înțeleagă că USR-PLUS ar fi de acord cu decizia luată. La scurt timp, vicepremierul a refuzat propunerea și a cerut demisia lui Cîțu din funcția de premier al României. Deoarece s-a ajuns în situația ca Ministerul Sănătății să rămână fără conducere, Cîțu a preluat interimatul.

Articolul precedentEmil Boc: „O cădere a Guvernului și o criză politică ar însemna o harababură”
Articolul următorPSD îi cere lui Klaus Iohannis să „iasă din letargie”