Sursă foto: digi24.ro
Sursă foto: digi24.ro

Depinde pe cine întrebi despre demiterea lui Voiculescu.

Pentru că a distrus sistemul sanitar și pentru toate gafele grave, soldate cu victime, din ultimele 4 luni, ar spune PSD.

Pentru că a vrut să impună dictatură sanitară și să ne vaccineze obligatoriu, ar spune AUR.

Pentru că nu s-a înțeles cu Cîțu, ar spune, probabil, PNL-ul.

Pentru că știe să comunice cu grația unui șifonier, ar spune alții.

Per total, motivele par să fie multiple și, dacă le crezi fără să le mesteci, îți iese imaginea unui Voiculescu monstruos. Cumva între Frankenstein, Charlie Manson și Hannibal Lecter.

Dacă stai și te gândești însă, motivele nu mai par atât de clare

Da, într-adevăr, Voiculescu nu este un exemplu de diplomație, comunicare sau jucător în echipă. Voiculescu a gândit ca orice om normal, care a vrut să facă o schimbare sau să repare ceva. Nu a fost pus în funcție ca să-și facă prieteni, să fie șarmant sau să mulțumească clasa politică. A fost pus acolo să schimbe ceva.

Un sistem plin de găuri, în care numirile se fac pe ochi frumoși, managerii de spital se comportă ca pe moșia moștenită de la strămoși, condițiile din spitale sunt pe departe de a fi aproape de normal, mita e la ordinea zilei.

Să fim serioși! Ne plângem de toate astea de ani de zile. Ne dăm cu curul de pământ că nu se schimbă ceva, că cei vinovați nu sunt trași la răspundere, că guvernului nu-i pasă și, în momentul în care apare cineva care pare să vrea să realizeze toate astea, i le cerem instant. CHIAR ACUM!

Dacă în 4 luni n-a reformat tot sistemul sanitar, îl schimbăm. Dacă schimbările deja făcute deranjează persoane importante, îl schimbăm. Dacă nu joacă amabil politic, îl schimbăm.

Și dup-aia iar ne plângem, că nimic nu merge în țara asta.

Problemele din sistem n-au început cu Voiculescu

Și nici n-o să se termine cu el, pentru că a fost demis.

Mi se pare ilogic să ai pretenția să rezolve dintr-odată chestii, când ai atâta de reparat. E ca și cum la casa ta ar fi lucrat mulți meșteri, care au furat din materiale, au dat găuri degeaba în pereți, ți-au tăiat țeava de apă, și pe cea de gaze. La un moment dat, găsești pe unul care pare chiar să facă treabă bună dar, pentru că n-a reușit să-ți repare tot în timp scurt, îl concediezi. Și-o iei de la capăt.

Asta așa, pentru cei care refuză să înțeleagă că nu ai cum să repari doar bătând din palme.

Ironia: un partid care a dat 3 miniștri ai sănătății cu dosare penale, țipă ”catastrofă”

Da, vorbim despre PSD, care i-a dat pe Bănicioiu, Bodog și Pintea. Toți trei acuzați de trafic de influență, luare de mită și abuz în serviciu. Fiecare dintre cei trei a stat măcar un an în fruntea Ministerului și nu, nu problemele cu legea au stat la baza schimbării lor, ci schimbarea de Guvern, în sine.

Dar pentru PSD, faptele penale nu reprezintă motiv de îngrijorare. Nici nu e o catastrofă. Catastrofa intervine când există șansa să iasă la iveală și alte fapte penale. Pentru că asta s-ar fi întâmplat, dacă Voiculescu nu ar fi fost demis.

Pentru că asta face PSD-ul: se face că uită cât au găurit, în ani sistemul. Și au impresia că, dacă țipă foarte tare, o să uite și restul lumii.

Norocul lor este că românii au memorie scurtă. Și le place să găsească vinovați, indiferent dacă e drept, sau nu.

Demiterea lui Voiculescu: joc politic, redresare de imagine și test pentru coaliție

Probabil că demiterea lui Voiculescu îi va pune pe silent, pentru o bucățică de timp, pe PSD și pe AUR.

Probabil persoanele care preferă să creadă absolut tot ce li se spune pe anumite posturi tv, fără să se obosească să caute motive și motivații, vor răsufla ușurate: avem un vinovat!

Probabil coaliția se va zgudui din rădăcini și majoritatea parlamentară se va schimba.

În mod sigur, în urma acestei demiteri nu există decât 2 mari câștigători: PSD și AUR. Și iar ne întoarcem în momentul de dinainte de alegeri, când tot ceea ce speram era să facem câțiva pași către normalitate, schimbând o majoritate de care ne-am plâns ani la rând.

Articolul precedentIonuț Moșteanu (USR) ia în calcul ieșirea din Coaliție
Articolul următorMinisterul Finanțelor a lansat o platformă online de monitorizare a ajutoarelor de stat pentru operatorii economici
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.