Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

În contextul în care Rusia nu opreşte invazia din Ucraina, brigăzile de tancuri militare americane ar putea reveni în Europa.

Conform declaraţiilor oferite de un expert militar american și profesor la Colegiul de Război al SUA, aceste brigăzi ar urma să fie amplasate în România și Polonia.

Dacă războiul Rusiei împotriva Ucrainei determină Pentagonul să trimită brigăzi de tancuri înapoi în Europa, acestea ar putea ajunge în România și Polonia, scrie stripes.com, citând expertul militar John R. Deni, profesor la Colegiul de Război al Armatei din SUA.

În timpul Războiului Rece, tancurile militare care aparţineau Statelor Unite erau staționate în Germania

Este dificil să punem brigăzi într-o singură locație, în Germania, în acest moment. Nu sunt sigur că avem capacitatea acolo să facem asta”, a spus John R. Deni.

Trebuie să începem să ne gândim la locuri din Polonia sau România, unde sunt și zone bune de antrenament”, a continuat expertul militar.

Pentagonul a recunoscut că atacul Rusiei asupra Ucrainei ar putea schimba modul în care armata își aranjează forțele în Europa pe termen lung.

Vom veni opțiuni și cred că vor fi dezvoltări în timp”, a declarat șeful de stat major al armatei, generalul James McConville, în timpul unei întâlniri găzduite de Asociația Armatei SUA la Washington.

Articolul precedentAlexandru Rafila, anunț despre un eventual val șase al pandemiei de COVID
Articolul următorEugen Tomac: „Populismul și dezinformarea nu se combat prin îngrădiri”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time