Alexandru Rafila, anunț despre un eventual val șase al pandemiei de COVID

Ministrul recomandă folosirea măștii în spațiile închise și mijloacele de transport în comun.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că este posibil ca pandemia de coronavirus să nu se fi terminat. Ministrul Sănătății a declarat că un posibil val șase de infectări cu Covid-19 ar putea fi luat în calcul doar începând din toamnă, acest lucru presupunând existența unei alte tulpini care să se transmită susținut în comunitate.

„Un eventual val șase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puțîn în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă. Dar nu putem discuta de un val șase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val șase. Un val șase presupune o altă tulpină care circulă și care se transmite susținut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, așa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populația în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Alexandru Rafila a explicat și motivele pentru care starea de alertă nu a mai fost prelungită, lucru care a condus la ridicarea bruscă a tuturor restricțiilor El a declarat că a propus o renunțare etapizată la aceste restricții, dar s-a considerat că nu mai este cazul.

„Nu este nici un fel de problemă (…). Probabil s-a bazat pe o analiză, nu știu să vă spun mai multe detalii, dar asta este situația, ne-o asumăm cu toții”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a subliniat că recomandările ministerului sunt folosirea măștii în spațiile închise și mijloacele de transport în comun, evitarea aglomerațiilor, igiena individuală.

„Chiar dacă numărul de cazuri a scăzut, observăm totuși câteva mii de cazuri înregistrate zilnic, nu sunt puține și până această transmitere comunitară nu încetează, atunci, în mod evident, recomandările noastre sunt în continuare aceleași, respectiv utilizarea măștii în spațiile închise și mijloacele de transport în comun, evitarea aglomerațiilor, igiena individuală”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila: “Nimeni din România nu trebuie să ia pastile de iod”

Articolul precedentMesajul cutremurător al unui jurnalist: Această familie nu mai există. Rușii au luat viața unei întregi familii
Articolul următorTancurile militare din SUA ar putea reveni în România