Foto: Facebook Maia Sandu

Copreședintele Partidului Alianța pentru Unirea Românilor pare că rămâne neclintit în decizia sa de a face „planton” la granița cu Republica Moldova, unde nu este primit din cauza interdicției pe care o are. Nimic nu a funcționat, nicio promisiune sau amenințare, iar azi Președinției Republicii Moldova a comunicat oficial care ar putea fi soluția.

Pe scurt, președintele Maia Sandu nu are atribuții pentru a-l prelua pe Simion de la graniță sau pentru a-i deschide acestuia porțile, doar parlamentarul fiind cel care își poate rezolva problema, legal, fără scandal.

Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României.

Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ.”, se arată în comunicatul oficial.

Potrivit declarațiilor lui George Simion, acesta s-a arătat dispus azi să stea la graniță „până în 2023, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistenţă diplomatică şi aştept ca autorităţile de la Chişinău, Preşedinţia şi Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situaţie şi să înţeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”. Poate cu puțin noroc, până în 2023 se finalizează procesul la Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova. Cu și mai mult noroc, favorabil pentru Simion, care ar putea să intre în Republica Moldova fără live-uri și scandal.

Articolul precedentPreședintele CJ Cluj, previziuni sumbre: „ Dacă va fi reales Ludovic Orban partidul o să ajungă la cel mult 10%”
Articolul următorȘoșoacă: „La 22:00 fără un minut nu este carcalacul și la 22:01 începe să umble carcalacul pe străzi?”