George Simion, blocat la granița cu Moldova

Activistul unionist are interdicție de a intra în Republica Moldova până în 2023

 Liderul PAUR, deputatul George Simion, solicită intervenția MAE, reclamând faptul că vameșii Republicii Moldova nu îi permit accesul, în calitate de demnitar. Mai mult, vameșii de la Leușeni i-au adus la cunoștință că interdicția sa este până în 2023.

„Problema lor este cu calitatea mea de unionist. M-am întors că parlamentar al statului român. Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul normal, natural de a fi lăsat să trec Prutul”, a explicat George Simion într-un live făcut pe Facebook.

Acesta s-a arătat uimit de faptul că vameșii moldoveni respectă interdicția pe care activistul unionist o are, încă din 2018. Chiar dacă motivul invocat de liderul PAUR, participarea la un evenimenet neprevăzut, cauzat de decesul lui Nicolae Dabija, este destul de greu de înțeles de ce Simion nu a încercat să lămurească această situație din timp. Acesta este beneficiarului unui pașaport diplomatic, ca urmare a funcției de demnitar.

George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, având cinci interdicții de intrare pe teritoriul acestui stat. Ultima i-a fost aplicată în 2018, pentru o perioadă de cinci ani. 

Cere asistență diplomatică

George Simion, determinat să intre în Moldova, în ciuda interdicției pe care o are, a solicitat asistență diplomatică. „Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistenţă diplomatică şi aştept ca autorităţile de la Chişinău, Preşedinţia şi Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situaţie şi să înţeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion, copreşedinte PAUR.

Mai mult, în live-ul pe care la făcut pe rețeaua de socializare a invocat faptul că interdicția de a intra în R. Moldova i-a fost pusă în vremea lui Dodon, fostul președinte al Moldovei și i-a solicitat actualului șef de stat, Maia Sandu să i-a măsuri pentru ridicarea interdicției.

„George Simion, copreședinte AUR, și-a dedicat o bună parte din viață susținerii idealului reunificării. Din această cauză, regimul oligarhic de la Chișinău i-a interzis accesul peste Prut. Astăzi, George va încerca, după ani de zile, să treacă peste hotarul nedrept. Să fim alături de el!”, au scris reprezentanții PAUR, în timpul zilei, înainte de incidentul din vama Albița- Leușeni.

Sute de persoane au protestat în Parcul Izvor împotriva pașaportului de vaccinare

Articolul precedentPrimăria Constanța a scăpat de plata penalizărilor către firma de salubrizare, în instanță
Articolul următorAvocatul Poporului și neregulile legate de vaccinare