Sute de persoane au protestat în Parcul Izvor împotriva pașaportului de vaccinare

Oamenii nu au purtat, în marea lor majoritate, măști și nici nu au ținut cont de distanțarea fizică

Câteva sute de persoane s-au strâns astăzi, în Parcul Izvor, începând cu ora 15:00, la un protest împotriva obligativității de vaccinare, dar și a pașaportului de vaccinare. Mulți dintre cei care au participat nu au purtat mască și nici nu au ținut cont de regulile de distanțare fizică, impuse de autorități, în contextul pandemiei de Covid-19. Potrivit celor care au participat, „mitingul nu este unul politic, deşi cunoaştem persoane care se suie deja cu picioarele pe această temă făcând presiuni asupra organizatorilor. De trei ani organizam apolitic aceste mitinguri”, au declarat organizatorii protestului, pe Facebook. Cu toate astea, multe voci susțin că protestul ar fi organizat, în realitate, de cei de la PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor).

George Simion a participat la protest

Cu toate că protestul nu ar fi fost organizat, conform declarațiilor, de partidul pe care îl conduce, liderul PAUR s-a aflat și el astăzi în Parcul Izvor, în fața Palatului Parlamentului. De altfel, acesta susține că adevărații organizatori ar fi oamenii din spatele Alianței Familiilor.

„Nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord cu starea de alertă, de urgenţă, nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord să fie impusă obligativitatea vaccinării. Noi nu suntem împotriva vaccinării, suntem pentru liberă alegere (…) am venit ca român simplu, pentru a lupta cu orice formă de restricţie care se încearcă să fie introdusă. Manifestaţia de azi e organizată de Alianţa Familiilor pentru a se opune obligativităţii vaccinării în general. Este o lege depusă în 2017 în Parlamentul României, care a intrat pe rolul Camerei Deputaţilor, noi am depus amendamente la ea şi vom vota împotriva ei”, a declarat George Simion, potrivit AGERPRES

Ce spune Jandarmeria

„Organizatorii acestor adunări publice au obligaţiile legale de a respecta locul şi intervalul orar de desfăşurare a activităţilor, precum şi celelalte norme de protecţie sanitară colectivă, în contextul epidemiologic actual. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a adunărilor publice, trebuie să manifestaţi paşnic şi civilizat, să vă delimitaţi de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi să semnalaţi jandarmilor prezenţa în zonă a unor astfel de persoane. Din motive de sănătate publică, vă recomandăm să evitaţi locurile aglomerate şi vă reamintim că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanţilor la mitinguri sau demonstraţii trebuie să fie de maximum 100 de persoane”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei, potrivit Adevărul.

Șoșoacă: „L-au demis pe domnul Berbeceanu pentru că s-a opus carantinării Bucureștiului”

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila: „Eu cred că mulţi dintre cei de acolo nu cunosc, probabil, proiectul acesta de lege şi ascultă mai degrabă ce spun alţii decât ce scrie în proiectul de lege”

„Există proiectul, nu ştiu ultima lui formă, dar, în orice caz, e depăşită de mult discuţia despre obligativitatea vaccinării. Înţeleg că lumea face referire la vaccinarea obligatorie a adulţilor, nici vorbă de aşa ceva. Iar la copii era o chestiune de necesitatea informării părinţilor referitor la vaccinare”, a spus Alexandru Rafila.

Articolul precedentKelemen Hunor: „Nu am nicio problemă cu desfiinţarea Secției Speciale”
Articolul următorSite-urile instituțiilor publice, greoaie și neprietenoase, ocolite de români
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.