Site-urile instituțiilor publice, greoaie și neprietenoase, ocolite de români

Cei cu vârste între 65 şi 74 de ani au folosit aceste site-uri guvernamentale în 2020 în proporție de 26%, în Europa

În România s-au înregistrat cele mai puține accesări ale site-urilor instituțiilor publice, potrivit unui sondaj efectuat de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), relatează Newsweek.ro. Mai exact, vorbim despre un procent de 10% dintre cetățenii țării noastre, care se încumetă să obțină informații de pe site-urile instutituțiilor publice, în comparație cu procentul de aproximativ 50% (cu vârsta între 16 şi 74 de ani), adică media Uniunii Europene.

De ce ocolesc românii site-urile instituțiilor publice?

Ar putea exista mai multe motive pentru care românii ocolesc site-urile insituțiilor publice. Unul dintre ele este reprezentat de faptul că, în România, îndeosebi în mediul rural, există încă suficiente persoane care nu știu să folosească un computer și nici nu dețin un asemenea dispozitiv în gospodăriile acestora, prezența curentului electric fiind cam singurul apanaj al prezentului.

În plus, site-urile instituțiilor publice sunt, în marea lor majoritate, realizate greoi, neprietenos și de cele mai multe ori, funcțiile simple nu funcționează, ori se blochează în mijlocul comenzii, astfel că cetățeanul este tentat să abandoneze căutarea de informații pe site-ul oficial al respectivei instituții și obligat să se informeze din alte surse (credibile sau nu).

Sute de persoane au protestat în Parcul Izvor împotriva pașaportului de vaccinare

Între timp, în Europa

În funcție de vârstă, categoria 25-34 de ani (59%) reprezintă cea mai mare creștere, la egalitate cu cei cu vârste cuprinse între 35-44 ani (56%). Cei cu vârste între 65 şi 74 de ani au folosit aceste site-uri guvernamentale în 2020 în proporție de 26%.

Articolul precedentSute de persoane au protestat în Parcul Izvor împotriva pașaportului de vaccinare
Articolul următorPMP are un nou președinte: Cristian Diaconescu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.