Kelemen Hunor: „Nu am nicio problemă cu desfiinţarea Secției Speciale”

„Vor exista discuţii şi cu ministrul Justiţiei şi cu colegii din Parlament”, a mai spus vicepremierul

Vicepremierul Kelemen Hunor a comentat, astăzi, situația controversată a Secției pentru Investigarea infracțiunilor din Justiţie (SIIJ), menționând că, în realitate, acesta nu are nimic împotriva desființării, ținând să adauge, totuși, că adevărata problemă ar putea interveni abia după, întrucât nu este foarte sigur, în acest moment, cine ar trebui să îi ancheteze pe magistrați, în cazul în care se bănuiește vreo infracțiune comisă de aceștia.

„Nu trebuie să ne întoarcem acolo de unde am plecat (n.r. dosarele la DNA), ci la procurorul general. Nu trebuie să înfiinţezi nicio structură nouă. Nu poţi să reduci totul doar la fapte de corupţie în cazul magistraţilor şi atunci să fie la procurorul general, la Ministerul Public (…) Acolo există, în cadrul Ministrului Public, un departament de urmărire penală şi criminalistică (…) şi acolo ar trebui duse aceste dosare, nici la DNA, nici la DIICOT”, a afirmat Kelemen, duminică, la Prima TV, citat de Digi24.

Proiectul pentru desfiinţarea Secției pentru Investigarea infracțiunilor din justiţie (SIIJ) urmează să sufere o serie de modificări Parlament. Kelemen Hunor a mai spus, de asemenea, că acestea vor fi rezolvate cât de repede se va putea.

Codrin Ștefănescu, supărat că Florin Iordache este de acord cu desființarea SIIJ

„Colegii mei probabil că deja au pregătit. Vor exista discuţii şi cu ministrul Justiţiei şi cu colegii din Parlament (…) Cine îi va ancheta pe procurori şi judecători, aici trebuie o discuţie mai aplicată. (…) Vom susţine articolul care prevede desfiinţarea Secţiei. Apoi urmează cine vor fi cei care vor ancheta. Eu zic că trebuie să fie la Ministerul Public, la procurorul general. (…) Se poate ajunge la o soluţie, sunt convins (…) Mai sunt discuţii care pot fi nuanţate în zilele următoare”, a mai spus liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Articolul precedentCum a uitat Făgădău de autobuzele MAZ din flota RATC (CT BUS)
Articolul următorSute de persoane au protestat în Parcul Izvor împotriva pașaportului de vaccinare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.