Consiliul Legislativ condus de fostul deputat PSD Florin Iordache a avizat favorabil proiectul de lege de desfiinţare a Secției de Investigarea a Infracțiunilor din Justitie, cu unele observaţii, decizie care a stârnit ceva reacții nu tocmai pozitive. Una dintre acestea îi aparține lui Codrin Ștefănescu, care scrie că Iordache, un om pe care l-a susținut, este un trădător.

În trecutul nu tocmai îndepărtat, până să fie preşedinte al Consiliului Legislativ, Florin Iordache înfiera la rândul său orice încercare de desființare a Secției Speciale.a

Spre exemplu, în momentul încare propunerea legislativă a fost dezbătură în Camera Deputaților, Iordache a susținut că desființarea SIIJ înseamnă subordonarea justiției. La acel moment – iunie 2020, propunerea legislativă pentru desfiinţarea Secţiei din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a picat cu 167 voturi pentru respingere, 97 împotrivă şi 25 abţineri.

Incredibil! Florin Iordache a avizat pozitiv mizeria de proiect al reziștilor privind desființarea Secției de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)! Tocmai Florin Iordache, unul dintre creatorii Secției, unul dintre oponenții Statului Paralel, fostul luptător împotriva abuzurilor și încălcărilor drepturilor cetățenești! Omul pe care l-am apărat public de sute de ori! Pe care l-am susținut ca ministru al justiției, pentru care m-am certat rău cu trădătorul de Grindeanu! Cum se mai schimbă oamenii și ce ușor tradează tot în ceea ce au crezut! Jalnic!”, scrie Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Cu toate acestea, ca și în cazul avizului negativ dat de CSM, avizul favorabil al Consiliului Legislativ este doar unul consultativ. Aceasta înseamnă că proiectul de lege poate merge la dezbatere și adoptare în Parlament și fără acestea. Iar Consiliul Legislativ a avut totuși câteva observații legate de desființare, printre care și aceea că legea trebuie să prevadă în mod expres cum se preiau cauzele aflate pe rolul Secției.

Articolul precedentOrban reia amenințările la adresa Renatei Weber. Procedură de revocare a Avocatului Poporului
Articolul următorAplicația SUMAL 2.0, face „victime” în pădurile României