Bădulescu susține că USR PLUS ar direcționa banii discreționar

„În calitate de lider al grupului consilierilor generali PSD am întrebat-o pe doamna Mureșan despre aceste întâlniri”

Șeful consilierilor generali social democrați, Aurelian Bădulescu, a lansat o acuzație gravă la adresa celor de la USR PLUS, afirmând că ar direcționa banii destinați sectorului cultural în mod discreționar, către cei din partid, mai exact fiind menționați cei care ar fi ajutat la strângerea de semnături în campaniile electorale. „Mare grija pentru a satisface nevoile culturale ale orasului. Iar acestea nu puteau fi indeplinite decat de anumiti oameni, alesi pe spranceana.”, a scris Bădulescu, pe Facebook.

Aurelian Bădulescu: „Piesa s-a desfășurat de la începutul anului, în mai multe acte. Locul: Primăria Municipiului București”

Potrivit lui Aurelian Bădulescu, „în rolurile principale”, s-ar fi aflat consilierul general USR PLUS, Manuela Mureșan, șefa comisiei de cultură, însă „și un grup selecționat de artiști independenți”.

„In calitate de lider al grupului consilierilor generali PSD am intrebat-o pe dna Muresan despre aceste intalniri in care se negocia pe rupte. Doamna nu a raspuns nimic. Pentru cei neincrezatori, va ofer sa ascultati o parte din aceasta piesa jucata cu maiestrie.”, a adăugat acesta.

Consilierul general PSD relatează așa-zisul „Cum se proceda”:

Potrivit lui Aurelian Bădulescu, etapele acordării banilor meniți sectorului cultural ar fi fost următoarele:

„- Desființarea Centrelor înființate in mandatul precedent

– Alocarea discreționară a 60.000.000 de lei pe an cu buget multianual (!)

– Alocarea a 2.000.000 de lei pe an pentru o comisie alcătuită tot din independenți care sa stabilească cum împarte cei 60.000.000 de lei

– sa fie numiți in funcție

– sa nu se organizeze concurs”

„Împreuna cu doamna Manuela Muresan (presedinte comisiei de cultura) au avut săptămânal sedinte de lucru care nu erau publice, in care discuta cum sa procedeze. Doamna Muresan ii invata cum sa redacteze hotărârea de consiliu. La aceste intalniri nu erau invitati reprezentantii centrelor culturale incriminate. Ședințele care nu erau publice se purtau in numele artiștilor independenți, cu toate ca nu sunt reprezentate toate categoriile de artiști independenți ci doar ANUMITI artiști si ANUMITE ong-uri. Este exact ca un grup infracțional organizat care se ocupă cu trafic de influență.”, a mai scris Bădulescu.

Nicușor Dan va susține doar o parte dintre proiectele moștenite

Articolul precedentPartidul lui Merkel, înfrângere în două landuri din Germania
Articolul următorCiolacu acuză „un nou jaf național al coaliției de dreapta”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.