Ciolacu acuză „un nou jaf național al coaliției de dreapta”

„În loc să sprijine fermierii români, ei dau liber samsarilor de terenuri”, susține liderul PSD

Liderul PSD, Marcel Ciolacu susține că 61 de deputați și senatori aparținători ai coaliției de guvernare, laolaltă cu ministrul Agriculurii, Adrian Oros, ar fi depus în Senat un proiect de lege prin care să se dea undă verde vânzării „pământului agricol românesc!”.

Marcel Ciolacu: „100 de miliarde de euro – atât este valoarea terenului agricol al României”

Bădulescu susține că USR PLUS ar direcționa banii discreționar

Astfel, liderul PSD afirmă că prin legislația adoptată anul trecut, în acord cu legislația europeană, PSD ar fi pus frână vânzării de teren din România „străinilor”. „Pentru a proteja atât fermierii, cât și statul român în condițiile în care deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor! Ce fac ei acum ?! 61 de deputați și senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc”, a mai spus Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

Ciolacu acuză coaliția de dreapta că ar întreprinde o reformă neconformă cu dorințele românilor, dând frâu liber „samsarilor”.

„Asta e reforma lor! În loc să sprijine fermierii români, ei dau liber samsarilor de terenuri. Cum își va putea asigura România consumul intern dacă pământul nu îi mai aparține ?! Cum vom putea spera să nu mai fim o mare piață de desfacere pentru toate porcăriile pline de pesticide venite din afară ?! Nicicum! Dacă ei distrug acum tot! PS : Prin comparație, cele 10 miliarde de euro pe care vor să-i obțină din vânzarea companiilor românești vor părea un mizilic”, a încheiat Ciolacu.

Articolul precedentBădulescu susține că USR PLUS ar direcționa banii discreționar
Articolul următorDe ce Ilie Dan Barna nu are stofă de politician
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.