Nicușor Dan va susține doar o parte dintre proiectele moștenite

Printre cele rămase se află programul „Materna”, iar dintre cele care nu se află pe lista obiectivelor finanțate de municipalitate cea mai importantă este Catedrala Neamului

Primarul general Nicușor Dan a anunțat luni, într-o conferință de presă, în care a prezentat bugetul pentru 2021, că nu susține continuarea din bugetul Capitalei a programelor de acordare a voucherelor pentru ochelari, dinți, vacanțe sau biciclete.

„Decizia este la Consiliul General. Vouchere pentru ochelari nu susțin, vouchere pentru dinți nu susțin, vacanțe, nu susțin, Materna susțin. Programul pentru biciclete e un program oprit în acest moment, susțin crearea de piste pentru biciclete și susțin un tranport alternativ cât mai dezvoltat și chiar în PNRR există un proiect pentru piste de bicilete, dar să dai oamenilor bani pentru biciclete când ei nu au ce să facă cu ele e absurd”, a spus primarul general.

Stimulentele pentru persoanele cu dizabilități, direcționare spre primăriile de sector

În ceea ce privește stimulentele acordate persoanelor cu dizabilități, Nicușor Dan crede că acestea ar trebui acordate de către primăriile de sector.

„Eu susțin într-o oarecare măsură aceste stimulente cu mențiunea că este o zonă care, așa cum este structura administrației, ar trebui să revină mai degrabă sectoarelor, decât Primăriei Municipiului București, deci este o decizie pe care trebuie să o luăm împreună cu Consiliul General, pentru că ei votează bugetul, împreună cu sectoarele, și împreună cu Guvernul, pentru că Guvernul propune Parlamentului alocarea financiară pentru Primăria Capitalei și pentru cele de sector. În propunerea de buget pe care am făcut-o sunt prevăzute 100 de milioane, care sunt datorii pe stimulente, adică banii necesari pentru a ajunge la zi cu aceste stimulente, și sunt prevăzute stimulentele până la jumătatea anului 2021”, a mai spus Nicușor Dan.

Catedrala Neamului, fără finanțare de la municipalitate

Dacă în trecut Catedrala Neamului primise mai multe alocări din cele prevăzute pentru biserici și statui, astăzi, edilul a precizat că aceasta nu se află pe lista obiectivelor.  „De alocări de bani pentru biserici și statui se ocupă Direcția de Arhitectură-Peisagistică, instituție subordonată PMB. Bugetul total pentru intervenții este undeva la un milion de lei. Urmează să vină cu lista obiectivelor. Pentru Catedrala Neamului nu a existat o propunere de la direcție către executiv. Au existat propuneri pentru alte intervenții, pentru alte obiective, unele dintre ele monumente istorice”, conchide primarul general al Capitalei.

Primăria București, taxe și impozitele locale mai mari pentru 2022

Articolul precedentLucian Bode, martor în dosarul „Hidroelectrica”
Articolul următorPartidul lui Merkel, înfrângere în două landuri din Germania