Comandantul Spitalului Militar de Urgență din Focșani, eliberat din funcție, în urma scandalului vaccinării preferențiale

Scandalul a început de la un material publicat de Recorder, în care se menționa Institutul „Matei Balş”, însă și Centrul Militar Casa Armatei din Focşani

Comandantul Spitalului Militar de Urgență din Focșani a fost eliberat din funcție și urmează să fie înlocuit, în urma unui scandal legat de vaccinarea preferențială. Pe scurt, relatează Mediafax, peste 100 de persoane s-au vaccinat „fără bon de ordine”, la Cercul Militar Focșani. Recorder descria situația revoltătoare în care peste 7.000 de persoane s-ar fi vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul în mod normal, aproximativ 4.000 din acestea aparținând etapei a treia. În material se menționa despre Institutul „Matei Balş” şi despre Centrul Militar Casa Armatei din Focşani.

Din totalul de 2.645 doze de vaccin efectuate, au fost înregistrate 145 de doze de vaccin (doza I și rapel), administrate unor persoane civile

În urma acestei situații, mandatul comandantului Spitalului Militar de Urgență (SMU) „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani a încetat.

Germania va suspenda vaccinarea cu AstraZeneca

De asemenea, pentru ca pe viitor să fie evitate astfel de situații, s-a decis, deopotrivă reoganizarea activităților din cadrul centrelor de vaccinare cu scopul asigurării evidenței corecte a persoanelor vaccinate, dar și verificarea strictă a condițiilor de eligibilitate și respectarea procedurilor prevăzute de Strategia națională de vaccinare, mai menționează sursa citată anterior.

Articolul precedentȘoșoacă: „La 22:00 fără un minut nu este carcalacul și la 22:01 începe să umble carcalacul pe străzi?”
Articolul următorNavalnîi, dezvăluiri din „lagărul de concentrare”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.