Sursa: Facebook

Chiar dacă, mai nou, Victor Ponta este unul dintre oamenii de încredere al premierului PSD Marcel Ciolacu, fiind numit consilier onorific al acestuia în domeniul relațiilor economice internaționale, se pare că apropierea se oprește aici.

Din spusele liderului Pro România, formațiunea pe care o conduce va candida cu persoane din propriul partid la alegerile din acest an, Ponta mărturisind că „am încercat anul trecut să avem o formă de colaborare, dar nu s-a putut, nu din cauza noastră”, astfel că „vom candida singuri”.

Declarația a fost făcută aseară, la România TV, unde Ponta a arătat că vrea să vină în fața alegătorilor cu sinceritate: „Am vorbit și cu colegii mei de la Pro România să le spunem oamenilor ce putem să facem și de ce au nevoie oamenii să fie reprezentați de niște politicieni mai educați și mai serioși”.

Iar ceea ce susține Ponta referitor la planurile Pro România aparent este „bătut în cuie”, fiind o decizie luată la prima întâlnire a Biroului Executiv Național al Pro România.

Întâlnirea a fost anunțată pe Facebook de Victor Ponta, care a relatat că „Pro România va propune candidați bine pregătiți, educați și experimentați, capabili să îi reprezinte cu mândrie pe români la Bruxelles”, însă detalii au venit de la Corina Crețu:

Hotărârea noastră rămâne clară, de a candida singuri pentru Alegerile Europarlamentare din 9 Iunie, cu Victor Ponta cap de listă.
Contăm pe sprijinul dumneavoastră, singurii aliați în aceste vremuri tulburi
”, a scris aceasta în weekend pe Facebook.

Corina Crețu, care este europarlamentar Pro România, a arătat că „niciodată alegerile pentru Parlamentul European nu au fost atât de importante ca în acest an”, subliniind că partidul a dovedit ceea ce poate, prin oamenii săi, în special prin Victor Ponta, care a fost premier. Adevărat, a fost premier, însă din partea PSD, am spune noi.

România are nevoie să fie reprezentată demn și cu profesionalism. “Profesionalism și demnitate” nu sunt vorbe în vânt, ci fapte pe care PRO România le-a dovedit deja, mai ales în perioada în care Victor Ponta a fost Prim-Ministru. A condus 4 ani un Guvern care a SCĂZUT TVA, CAS, impozitul pe dividende – având în acest fel bani mai mulți pentru pensii și salarii.

Victor Ponta a fost singurul Prim-Ministru care a ajutat oamenii, arătând ca atunci când mărești taxele încasezi mai puțin – crescând astfel evaziunea fiscală și corupția. Taxe mai mici și control strict reprezintă rețeta pentru încasări mai mari la Bugetul national. Taxarea suplimentară a IMM- urilor reprezintă o povară asupra antreprenorilor, care se răsfrânge în viața de zi cu zi a fiecărui cetățean român.

În ceea ce mă privește, cred ca reprezint demn și cu profesionalism România in Parlamentul European, în urma votului acordat partidului PRO România la alegerile europarlamentare din 2019. Vă mulțumesc tuturor pentru încredere și sprijin.

Dar cea mai importantă perioadă a fost cea de Comisar European. Sunt ani de care sunt foarte mândră, ani în care am muncit mult – împreună cu echipa de DG Regio și Cabinetul meu, ca și cu reprezentanții Guvernelor din cele 27 State Membre ale Uniunii Europene- și în care am încercat să ajut toate tarile să atragă fonduri europene pentru propria dezvoltare și pentru a le oferi o viață mai bună tuturor cetățenilor europeni. (…)

Așadar, personal cred ca România nu își permite luxul aventurilor. Vă invit încă de pe acum să vă prezentați la vot pe 9 iunie. Dacă nu veți vota, o vor face alții în locul dumneavoastră”, a scris Corina Crețu.

Articolul precedentDirectoarea CAS Maramureș, sub control judiciar pentru luare de mită
Articolul următorAgricultorii și transportatorii, proteste în stradă. CTP: „Începe să nu mai fie nici democrație, nici omenie”