Acuzații de corupție la adresa directoarei generale Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș.

Carmen Eleonora Prodan este cercetată, împreună cu unul dintre directorii executivi ai instituției, într-un dosar instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare, ba chiar a fost plasată zilele trecute sub control judiciar pe o durată de 60 de zile.

Până în acest moment, ancheta derulată de procurori, cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Maramureș, a indicat că directoarea Prodan ar fi comis nu mai puțin de opt infracțiuni de luare de mită, din care trei săvârșite în formă continuată, în decursul a câteva luni.

Și, potrivit procurorilor, Camelia Rodica Stretea, director executiv al Direcției relații contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, ar fi comis la rândul său cinci infracțiuni de luare de mită, din care două săvârșite în formă continuată, în legătură cu derularea unor contracte.

Toate aceste acuzații au la bază probele strânse de anchetatori, inclusiv în urma a 6 percheziții domiciliare, în locații situate pe raza județului Maramureș.

Odată cu acuzațiile, celor două inculpate le-au fost restrânse câteva drepturi, ca urmare a controlului judiciar. Astfel, cele două nu au voie să depășească limita teritorială a județului Maramureș decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanța de judecată) și să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia au săvârșit fapta.

În perioada septembrie – decembrie 2023, inculpatele Prodan Carmen Eleonora și Stretea Camelia Rodica ar fi primit de la mai multe persoane (oameni de afaceri și manageri de spitale) foloase necuvenite și sume de bani necuantificate până în prezent, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare la încheierea și derularea în bune condiții a unor contracte încheiate de diferite societăți comerciale și unități sanitare cu instituția pe care o conduceau”, spun procurorii, cu mențiunea că „în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”.

Articolul precedentRecesiune bugetară: se organizează concursuri pentru peste 4.500 de posturi vacante din instituțiile publice
Articolul următorPonta, despre planurile privind alegerile: „Vom candida singuri”