Dacian Cioloș

Liderul USR, Dacian Cioloș, atrage atenția în privința scandalului care a ajuns în peninsulă, după ce senatoarea Diana Șoșoacă a sechestrat o echipă de jurnaliști din Italia, cu care de altfel stabilise să le ofere un interviu. Reamintim că Diana Șoșoacă s-a remarcat săptămâa trecută în presa din Italia, după apariția inedită de la plenul Parlamentului, când îmbrăcată în portul tradițional, cu basma pe cap și cu o botniță metalică, a strigat cât au ținut-o plămânii „Trăiască România liberă”.  

„Am văzut polițiști timorați de gura Dianei Șoșoacă, care a măturat pe jos cu jurnaliștii de la televiziunea publică italiană care au îndrăznit să-i pună întrebări. Și atunci ne mai mirăm că statul e îngenuncheat și decredibilizat în fața celor cu tupeu, fără bun-simț. Și că oamenii nu mai au mari așteptări de la stat. Doar politicienii care-l controlează așteaptă să li se dea «dreptate»”, a scris Dacian Cioloș pe contul său de Facebook.

Mai mult, acesta consideră că Ministerul Afacerilor Interne trebuie să dea explicații cu privire la acest incident, „dincolo de mesajul Poliției Capitalei, potrivit căruia «procedurile au fost respectate»”, adăugând că „sechestrarea unor jurnaliști este faptă penală”, dar și că speră ca „nicio imunitate să nu fie invocată de senatoarea Șoșoacă pentru a se ascunde din fața legii și a justiției”, a concluzionat președintele USR.

Totodată, Guvernul României a reacționat în acest caz, condamnând cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor. „Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informații sunt garanții ale unei democraţii consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz, care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”, au transmis marți oficialii Guvernului, citează HotNews.

De numele Dianei Șoșoacă se leagă o serie de scandaluri pe care aceasta le-a provocat pe toată perioada pandemiei, aceasta fiind cunoscută ca una dintre cele mai vocale contestatare a tot ceea ce ține de coronavirus, fie că ne referim la măsurile impuse de autorități, purtarea măștii de protecție, testare sau vaccinare. Senatoarea Diana Șoșoacă este cercetată penal de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei, după ce la începutul lunii septembrie a blocat activitatea unui centru de vaccinare din județul Iași, relata G4Media, în urmă cu mai puțin de o lună. Potrivit AlephNews, Parchetul General a trimis dosarul la DIICOT, pentru că este cercetată și fapta de transmitere de informații false care ar atenta la siguranța națională.

Ciucă, despre cazul Șoșoacă. „Trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”

Articolul precedentNicușor Dan așteaptă ca Bucureștiul să fie sufocat de gunoaie. Ar trebui să recupereze o sumă imensă
Articolul următorMajorarea pensiilor și creșterea alocațiilor, pe ordinea de zi a ședinței de guvern de miercuri