Cristian Popescu Piedone alături de Doamna Eugenia (captură video)

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a primit o frumoasă și importantă lecție de viață de la doamna Eugenia, cea care a atins venerabila vârstă de un secol. „Cu puțină bunăvoință, cu puțină durere, o înfrunți, că nu ai ce-i face”, a mărturisit croitoreasa.

„Să le îndurăm pe toate… Ne naștem, trăim, iubim, purtăm doliu… ne ducem Crucea! Trăim ca-n integrame, rezolvăm misterele sortii câtă vreme suntem cerebrali! Bifăm și… mergem mai departe, cu amintiri, cu boli, cu Crucea rânduită de Dumnezeu. Până la urmă… așa ne este povestea vieții: Cum ne e dat s-o ducem și cât ne-o tine Dumnezeu în fundal! Nimic în plus, nimic în minus…”, a scris edilul Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.

Acesta a fost marcat de filosofia sănătoasă de viață pe care Doamna Eugenia o are și care a ajutat-o să treacă, cu bine și peste hopurile mai puțin plăcute ale „călătoriei” sale.

„Doamna Eugenia a atins un secol! Un secol de viață cu bune și cu griji! Am vizitat-o pentru că i-am auzit povestea! Și, NOI, cei aleși de dumneavoastră, suntem datori să onorăm exemplele care ne înconjoară! Doamna Eugenia este croitoreasă! O croitoreasă cu o filosofie sănătoasă de viață, despre viață… din viață! Să-i fie viața un poem! Aveți grijă de seniorii din viețile dumneavoastră”, a mai scris Piedone, care și-a semnat mesajul „cu dragoste și cu respect”.

Pe lângă buchetul format din 101 trandafiri și tortul cu „100”, sărbătorita a primit din partea Primăriei Sectorului 5 o diplomă și un premiu în bani.

Tortul Doamnei Eugenia

Vizibil emoționată de vizita surpriză din partea edilului, Doamna Eugenia și-a dezvăluit secretul longevității, dar și ceva în plus. „Să le înduri pe toate. Am avut și rele”, a mărturisit cea născută în urmă cu un secol, adăugând că acum doi ani și-a pierdut băiatul, dar nu s-a lăsat doborâtă.

„E drept că viața este uneori foarte grea, aproape insuportabilă, dar cu puțină bunăvoință, cu puțină durere, o înfrunți, că nu ai ce-i face”, a mărturisit cea care și-a croit singură drumul prin viață. Pasionată de integrame, care îi țin mintea activă, doamna Eugenia a spus că a citit foarte mult. „Atâtea cărți am citit cât nu au citit zece persoane cărora le place să citească. Mi-a plăcut, iar printre toate picățelele de timp, cu asta mă ocupam. Pe vremea aceea, a citi însemna că te mai cultivi un pic. Am învățat să fac o mare diferență între rău și bine. Știu ce trebuie și ce nu trebuie să fac. Cunosc iubirea și înțelegerea, nu am urât pe nimeni”, a mai spus cea care a atins venerabila vârstă de 100 de ani.  

Cristian Popescu Piedone, o vizită surpriză, la ceas aniversar

Articolul precedentBucureștenii vor putea plăti cu cardul pe toate mijloacele de transport public
Articolul următorNicușor Dan așteaptă ca Bucureștiul să fie sufocat de gunoaie. Ar trebui să recupereze o sumă imensă