Foto: Știrile Pro TV
Foto: Știrile Pro TV

Se va putea plăti cu cardul în toate mijloacele de transport public din Capitală.

Anunțul a fost făcut de societatea de Transport București, astăzi, 14 decembrie.

Astfel, STB a informat, într-un comunicat de presă, că a inițiat procedura de achiziție publică pentru achiziționarea serviciului de plată cu cardul bancar de tip contactless direct la validatoarele duale, arată Știrile Pro TV.

Plata va putea fi efectuată cu cardul bancar, contacless

Aceste servicii vor fi instalate pe aproximativ 1.000 de vehicule care, la momentul actual, nu sunt dotate cu astfel de echipamente.

Aparatele vor putea fi folosite de oricine are card bancar contacless, chiar dacă aceștia nu dețin un card de transport sau un titlu valabil de călătorie.

Plata se poate face direct cu telefonul mobil tip smartphone sau cu ceasul tip smartwatch, atât timp cât au atașat un card bancar

Adrian Criț, Director General STB SA, a declartat că societatea de transport continuă procesul de digitalizare a serviciilor oferite călătorilor din zona metropolitană.

Mai mult, societatea implementează sistemul de plată a călătoriei cu cardul bancar contactless direct la validatoarele duale. În acest mod, se asigură mai multă flexibilitate călătorilor în deplasările lor zilnice.

Totodată, această modalitate de plată va reduce costurile societății printr-o gestionare eficientă a centrelor de vânzare din rețeaua STB SA”, a explicat Adrian Criț.

Articolul precedentO asociație pentru procurori solicită lămuriri privind excluderea judecătorului Danileț din magistratură: „Să elimine orice umbră de îndoială privind politizarea sau lipsa de corectitudine”
Articolul următorPrimarul Cristian Popescu Piedone a aflat secretul longevității. „Să le înduri pe toate”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time